Brussel·les nega una crisi de “solidaritat” entre els 27

El portaveu de la Comissió Europea, Eric Mamer, ha negat que hi hagi una crisi de “solidaritat” entre els estats de la Unió Europea. Després que la cimera dels caps de govern i d’estat d’aquest dijous s’hagi tancat sense cap acord sobre quina ha de ser la resposta econòmica al coronavirus, el portaveu de la Comissió ha demanat “temps” per trobar les “propostes” econòmiques “adequades” per fer front a la pandèmia. “El que necessitem és permetre el debat i la discussió i assegurar que donem el temps necessari per tenir les propostes adequades”, ha remarcat Mamer, que ha subratllat que “no és la primera crisi que viu la Unió Europea”. “Ja hem estat en situacions similars anteriorment“, ha dit el portaveu comunitari.

Els líders dels 27 van tancar en fals la cimera que es va celebrar aquest dijous, en la qual Itàlia i Espanya van amenaçar de bloquejar qualsevol acord per manca de solidaritat dels països del nord, encapçalats per Països Baixos i Alemanya.

L’acord de mínims dels 27 ajorna la resposta econòmica de la Unió Europea a la pandèmia. Ara, és l’Eurogrup el que ha de presentar una proposta en 15 dies. Els titulars d’Economia de la Unió, però, ja havien fet el mateix prèviament perquè fossin els líders dels 27 els que acordessin les mesures econòmiques contra la pandèmia.

Nou comentari