Borràs diu que l’Estat espanyol busca la “submissió lingüística” i insta a mantenir l’unitat

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha estat molt contundent amb la seva resposta al Tribunal Suprem, que ha inadmès el recurs de cassació del Govern contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obligava les escoles catalanes a fer un 25% d’hores lectives en castellà. Borràs ha dit que l’estat espanyol busca “submissió lingüística” i no “immersió”, perquè “l’únic que blinda és la llengua espanyola”.

“El català només ens té als catalans per defensar la llengua”, ha dit abans de reclamar unitat en la defensa de la llengua i l’escola catalana, que considera “dos pilars de futur de la nostra societat”. L’escola catalana i la llengua catalana són “línies vermelles” perquè són “consensos de país”. “Alguns ho voldrien destruir precisament perquè són consensos”, ha dit la presidenta del Parlament. A banda, Borràs ha assegurat que “al mateix temps que ens arriba aquesta sentència també arriba el suposat 6% del qual al català li toca només un 2”. “L’únic que obtenim de l’estat espanyol és discriminació negativa”, ha conclós Borràs.

Òmnium Cultural ha demanat que no es descarti la desobediència per defensar la immersió lingüística, després que el Tribunal Suprem hagi rebutjat el recurs del Govern i hagi donat per bona, així, la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga els centres educatius catalans a fer un 25% de les classes en castellà. L’entitat lamenta una “nova intromissió injustificable” dels tribunals, que considera un “atac intolerable” a un “model d’èxit” com és l’escola en català. Òmnium Cultural ha instat la Conselleria d’Educació a “fer tot el possible i esgotar totes les vies” per protegir el professorat i les escoles “davant d’aquest nou atac a la llengua”. L’entitat emplaça, “sempre que s’hagin esgotat tots els mecanismes”, a “ignorar” la sentència, “un nou insult a la pluralitat cultural i lingüística”.

Comentaris

    Gonzalo Novembre 23, 2021 | 22:02
    La sumisión lingüística no es imponer el 100% de horas lectivas en una sociedad que es bilingüe? Le recuerdo, doña "trapis", que más del 50% de catalanes tiene el castellano como lengua de uso principal. Ya sabemos que os jode ese dato, pero es lo que hay. Y si intentáis imponer una lengua, al final conseguís el efecto contrario. Convertis esa lengua en antipática y odiada.
    Català Novembre 24, 2021 | 09:03
    Mantenir la unitat. Quina unitat?

Nou comentari