Borràs té deu dies per comunicar-li les decisions sobre Juvillà a la JEC

La Junta Electoral Central (JEC) ha demanat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que en el termini de deu dies els comuniqui “les decisions, resolucions o qualsevol altra mesura” que hagi adoptat en relació amb el cas del diputat de la CUP Pau Juvillà, i li dona el mateix període per presentar al·legacions. En l’acord adoptat aquest dimecres, l’àrbitre electoral encara no resol les peticions de PP, Vox i Cs de retirar-li l’acta per la sentència del TSJC que el condemna a sis mesos d’inhabilitació, però cita jurisprudència que va en aquesta direcció.

La JEC cita un article de la llei electoral que assenyala que “són inelegibles els condemnats per sentència, encara que no sigui ferma, per delictes contra l’Administració Pública quan la mateixa hagi establert la pena d’inhabilitació” i apunta que el delicte de desobediència de Juvillà està inclòs en aquesta mena de delictes.

L’àrbitre electoral cita diverses sentències del Tribunal Suprem que, “en un afer anàleg a l’aquí plantejat, van confirmar el criteri sostingut per la JEC en el sentit que les causes d’inelegibilitat establertes” en aquest article de la llei electoral són una “conseqüència automàtica de la pena imposada per la sentència”.

La JEC també argumenta que aquestes resolucions judicials van declarar que no és “competència exclusiva” de la cambra parlamentària la inelegibilitat sobrevinguda i que “davant la seva inactivitat o per qualsevol altra raó, pot actuar l’Administració electoral en aplicació directa” de la llei electoral.

Això és el que va passar amb l’expresident de la Generalitat Quim Torra, que va perdre l’acta de diputat per ordre de la JEC, que va donar resposta a una petició de Vox, Cs i PP, sense que hi hagués sentència ferma.

Comentaris

  Anònim Desembre 22, 2021 | 22:02
  Espero de la Señora Borras tenga más pelotas que muchos tíos que dicen vestirse por los pies.
  Anònim Desembre 22, 2021 | 22:10
  Ustedes dirán que esto no es una cuestión de pelotas. Pues si lo es. La España casposa y reaccionaria traspasó todos los límites y las líneas rojas, apalizando a una población digna, noble e indefensa. Hasta el Boliche ha tenido que reconocerlo. Ya no hay ni debe de haberlo, vuelta atrás. Mucha resiliencia y cabeza bien alta.
   Donec Pelcul Desembre 23, 2021 | 10:05
   Parla en català, xarnego!
   Pere LLimonera i Citronell Desembre 23, 2021 | 14:58
   Una noche, ociosa de aquellas / en que un indePendenciero no grita, / no rompe cristales, ni agita / carteles, ni banderas con estrellas; / ni busca, con el prójimo, querellas / y cual ciudadano honesto y probo, / razona, dejando de hacer el b0bo, / sobre la falsa Historia impostada, / ve, bajo la luna, en su gloria alzada, / el porqué del tres por ciento y el robo.
  Anònim Desembre 23, 2021 | 00:41
  claru, claru, claru. Suposo que la JEC que també farà el mateix amb el diputat de VOX, Iván Espinosa de los Monteros, el qual té condemna ferma per part del suprem per eludir part del pagament del seu "xaletet" de 5 plantes, oi?.
   Moi Desembre 23, 2021 | 11:16
   La ignorancia no eximeix. No és el mateix una condemna civil que penal.
  Pere LLimonera i Citronell Desembre 23, 2021 | 19:43
  ¿Sabies que... Catalunya existeix des de fa 1571 anys. Exactament des de la Batalla dels "Camps Catalàunics" l'any 451, en què una coalició Catalana dirigida pel General Català Flavio Aecio i els Visigots del rei Teodoric I van derrotar els Huns, dirigits per "Àtila". Institut de la Nova Història.... Doncs ja ho saps... "La GENERALITAT al TEU COSTAT, NO": "A LA TEVA ESQUENA, se't puja a la Xepa".

Nou comentari