Borràs: “A la repressió no se la guanya per incompareixença del rival”

La portaveu de JxCAT culpa PSOE, PP, Vox i CS de “prioritzar la pàtria a la democràcia”

La portaveu de JxCAT al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, ha criticat durament aquest dijous les formacions que aprovaran el suplicatori del Suprem en contra seva i ha llançat un missatge recordant que “a la repressió no se la guanya per incompareixença del rival”. En declaracions als mitjans al Congrés, Borràs ha acusat els partits que han anunciat un ‘sí’ –PSOE, PP, Vox, Podem i Cs- “d’”atropellar els seus drets a consciència” per “prioritzar la pàtria a la democràcia comporta aquests peatges”. “Espero que la seva consciència ho resisteixi”, ha sentenciat. Borràs ha afirmat que ja no parlarà més del cas mentre sigui portaveu de JxCAT al Congrés en la mesura que el Congrés ha decidit que aquesta qüestió quedi judicialitzada.

En declaracions al pati del Congrés, Borràs ha lamentat la previsible decisió del Congrés d’aixecar-li la immunitat “per quatre delictes que no he comès”. “El previsible resultat que donarà llum verda al meu processament es produirà amb el vot decidit de diputats que estan convençuts que la unitat d’Espanya justifica qualsevol mitjà encara que el preu sigui esquerdar la democràcia”.

Segons Borràs, el resultat de la votació està tan predeterminat que els diputats absents a la cambra votaran telemàticament sense haver escoltat el debat que s’ha fet a porta tacada. Tot plegat, segons Borràs, é “una escenificació d’una activitat democràtica”. “El Congrés ha tingut davant la tribuna una persona que s’enfronta a 15 anys de presó i molts dels diputats no defensaran els meus drets, que també són els seus, perquè avui soc jo però podria ser qualsevol”.

En aquest context, ha “aplaudit” els diputats que votaran en contra i ha agraït les mostres de suport davant “la situació tan injusta en que em trobo”. Segons Borràs, al seu discurs ha recordat que “a la repressió se la combat i no se li permet vèncer per incompareixença del rival encara que el combat estigui perdut d’avançada, perquè fer el correcte mai pot ser irrellevant”.

També ha criticat novament els diputats “Potser els diputats que fan un sí somnien en una Espanya cada vegada més rojigualda i els està quedant una Espanya cada vegada més en blanc i negre, perquè l’únic que avui guanya és la repressió, i quan guanya la repressió perd la democràcia”. Segons Borràs, malgrat que el Congrés aixequi la seva immunitat “no acabaran amb la meva dignitat”, perquè “no sóc culpable i defenso la meva innocència”.

Nou comentari