Bernat Solé es mostra “tranquil” per la causa oberta al TSJC després de ser escollit conseller

El nou conseller d’Exteriors, Bernat Solé, s’ha mostrat “tranquil” per la causa que té oberta al TSJC. En declaracions a Lleida TV aquest divendres a la nit, i hores abans de prendre possessió del càrrec telemàticament, Solé ha argumentat que té el “convenciment” que va preservar l’ordre públic durant l’1-O a Agramunt -d’on n’era alcalde fins avui mateix. Se l’acusa de desatendre la prohibició del TC que suspenia la consulta i advertia els alcaldes del seu deure d’impedir-la, i està a punt d’anar a judici. Per altra banda, el dirigent d’ERC s’ha compromès a seguir executant les polítiques que ja es feien al que a partir d’ara serà la seva conselleria.

El nou conseller ha apuntat que “no està damunt la taula” l’escenari d’una inhabilitació com a conseqüència de la causa oberta que té al TSJC. Per altra banda, Solé ha insistit que entoma aquest “repte col·lectiu” amb “honor”, i conscient que si la situació ja era “complexa” fins ara, la crisi sanitària fa que l’escenari encara ho accentua més. “És una responsabilitat molt gran”, ha subratllat.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat aquest divendres al vespre el nomenament de Solé com a nou conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha signat el decret únic nomenant Solé, després que al migdia tant l’executiu com Esquerra informessin que era l’escollit per substituir Alfred Bosch. L’encara alcalde d’Agramunt prendrà possessió del càrrec telemàticament aquest dissabte de forma telemàtica en una videoconferència en la qual hi participaran Torra i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, que substitueix el secretari del Govern.

Nou comentari