El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Batet, sobre el 155: “En aquests moments no es donen les circumstàncies”
  • CA

La candidata del PSC a les eleccions del 10-N, Meritxell Batet, ha assegurat que ara no es donen les circumstàncies per tornar a aplicar el 155 a Catalunya però ha avisat que el PSOE “sempre estarà vigilant”. En una entrevista a TVE, la també presidenta del Congrés ha defensat que si hi ha càrrecs que abusen del seu poder i vulneren lleis, és el més greu que li pot passar a una democràcia”. D’altra banda, ha considerat que és “complicat” per a Cs defensar ara una moció de censura contra el president de la Generalitat, Quim Torra, quan fins ara ho ha rebutjat “per terra, mar i aire”. Ha apuntat que respon més a una “gesticulació” de precampanya i ha preguntat a Cs per què ara.

Batet ha diferenciat la situació actual amb la de fa dos anys quan va haver una declaració d’independència, es van aprovar dues lleis que “es carregaven la Constitució i l’Estatut” i es va convocar un referèndum “il·legal”. Ara, segons ha defensat, no es donen les circumstàncies per tornar a aplicar el 155 a Catalunya. Però ah afegit que el PSOE estarà “sempre vigilant” perquè es respecti l’ordenament jurídic i, sobretot, els drets de tots els ciutadans.

La cap de llista del PSC ha recordat que quan Arrimadas era la líder de Cs a Catalunya es va negar a una moció de censura amb arguments “sòlids” al·legant que no tenia possibilitats de prosperar o que serviria per enfortir l’independentisme. Davant d’aquesta situació, Batet s’ha dirigit a Cs per preguntar per què ara han canviat d’opinió.

Batet també s’ha referit al president Torra per considerar que és un “mal servei al país i a la seva pròpia causa” que no condemni de manera contundent qualsevol tipus de violència. Segons la candidata del PSC a les eleccions del 10-N, els independentistes “haurien de ser els primers interessats a desvincular-se de qualsevol tipus de violència” tenint en compte que no ha estat un moviment violent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa