Batet descarta que el govern espanyol doni instruccions a la Fiscalia

La ministra de Política Territorial i Funció Pública treu pit d'haver traslladat els presos polítics a Catalunya però insisteix que el ministeri públic "és independent"

 

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha negat aquest dimarts que el govern espanyol tingui intenció de demanar a la Fiscalia que rebaixi el to en l’acusació contra els líders independentistes. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Batet ha inistit que el ministeri públic “és independent” i que l’executiu només “marca línies generals de política criminal”. La ministra també ha tret pit d’haver traslladat els presos a centres catalans, i s’ha preguntat si el govern de Mariano Rajoy també els hagués acostat a prop de casa.

 

Preguntada per si creu que la justícia espanyola ha patit un desprestigi després que el tribunal alemany rebutgés l’extradició per rebel·lió del president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, Batet ha volgut destacar que es tracta d’una “interpretació diferent” i que “hem de respectar els jutges i tribunals europeus”.

Nou comentari