Batet alerta Illa: el toc de queda “s’ha de decidir a Catalunya”

Acusa el PSC de reclamar diàleg però posar "pals a les rodes de les solucions" per estar en contra d'una llei d'amnistia

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya (JxC), Albert Batet, ha alertat aquest dimarts al ministre de Sanitat, Salvador Illa, que un possible toc de queda a Catalunya per frenar l’expansió de la covid-19 l’ha de decidir el Govern de la Generalitat. “El toc de queda s’ha de decidir a Catalunya”, ha afirmat Batet, que ha confiat que, si és el cas, l’executiu català prendrà les “mesures oportunes” per “salvar vides i salvar l’economia”. D’altra banda, Batet s’ha referit a una possible llei d’amnistia com a via de solució del conflicte entre Catalunya i Espanya acusant el PSC de reclamar diàleg però posar “molts pals a les rodes de les solucions” per estar en contra d’aquesta eina. La llei d’amnistia “s’ha d’aprovar al Congrés” i “hi ha majoria per fer-ho”, però “el que no hi ha és voluntat política per aprovar-la”, ha lamentat Batet. En aquest sentit ha assenyalat que el Parlament és una via complementària i ha afirmat que la seva formació farà totes les reunions que siguin necessàries per tirar-la endavant.

El portaveu de JxC, que ha denunciat la “irresponsabilitat de l’Estat espanyol” per inhabilitar el president de la Generalitat en un escenari d’augment de la pandèmia, també ha lamentat que la “repressió torna al Parlament” amb la condemna dels membres de la Mesa de l’1-O, en una sentència que “posa en evidència” que la que es va imposar a l’expresidenta de la cambra Carme Forcadell va ser “política”. “Un mateix delicte, diferents penes. Quelcom excepcional en democràcia”, ha afirmat. D’altra banda, Batet, en nom de JxC, ha donat suport al paquet de mesures aprovat pel Govern per ajudar els sectors més castigats per la crisi de la covid-19 a afrontar la situació, com ara les ajudes directes, les línies de crèdit o la rebaixa dels lloguers als establiments obligats a tancar per les mesures de restricció. Conscient de la “dificultat” del moment, el president de JxC ha instat el Govern a esforçar-se “encara més” per evitar el tancament de negocis.

Nou comentari