Barrientos recorda que les institucions públiques han de complir la llei

El president del TSJC justifica el dispositiu Toga per protegir "la pedra angular de la convivència"

El president de TSJC, Jesús María Barrientos, ha recordat que les institucions públiques han de complir obligatòriament la llei com tots els ciutadans. Ho ha dit en l’obertura de l’any judicial que s’ha fet aquest divendres a Lleida, que ha servit també per oficialitzar la presa de possessió de la magistrada Lucía Jiménez com a nova presidenta de l’Audiència de Lleida. Barrientos ha aprofitat també per justificar el dispositiu ‘Toga’ i ha respost a les crítiques rebudes dient que assegurant les seus judicials no estan “protegint pedres” sinó protegint “la pedra angular del sistema de convivència”.

Barrientos ha destacat que la justícia és la principal eina que té la societat per garantir la llei i els drets individuals i col·lectius. És per això, ha afegit, que la justícia és “indispensable” per “restaurar l’harmonia i l’estabilitat social alterada” i que ha de ser ella qui faci les “correccions que calgui” sobre aquells que busquin” apropiar-se dels drets i les llibertats respectats per tots”. Assegura també que només els tribunals poden garantir els drets de tots com a ciutadans lliures i iguals.

El president del TSJC també ha aprofitat per lamentar l’esforç d’alguns per “denigrar” la imatge de la justícia així com les “accions coordinades de sabotatge” en 26 seus judicials catalanes, uns “atacs”, que ha qualificat d'”intolerables”. En aquest sentit, ha assegurat que sota cap concepte o modalitat de pressió deixaran de defensar aquestes seus i ha afegit que les pressions són “inacceptables” i la difamació “menys encara”.

La magistrada Lucía Jiménez ha pres possessió oficialment aquest divendres del càrrec de presidenta de l’Audiència de Lleida. Jiménez s’ha compromès a treballar per una justícia de qualitat, independent, imparcial i en defensa dels drets de tots. “Nosaltres no hem de ser el problema sinó la solució”, ha dit durant el seu discurs, ja que “no hi ha pitjor justícia que la que es renuncia a demanar”, ha afegit. En aquest sentit, ha dit, la imparcialitat és la “garantia” pels ciutadans.

Jiménez ha reconegut mancances a les oficines judicials, sobretot al territori, i s’ha compromès a treballar per solventar-les. “Sense estridències i sense soroll espero estar a l’alçada del càrrec amb treball i dedicació en una feina que per mi s’ha convertit en la meva vocació”, ha dit abans de concloure que entoma la responsabilitat “serena, compromesa i feliç”.

Nou comentari