Barreda defensa que els indults poden ajudar a fer política en favor de la “concòrdia”

L'expresident de Castella la Manxa defensa que la democràcia pot ser "generosa" amb "l'adversari"

L’expresident de Castella la Manxa José María Barreda afirma que el govern espanyol té “l’obligació” de fer política i afegeix que els indults són “instruments polítics” que poden ajudar a fer política en favor de la “concòrdia”. Així ho expressa un dels exbarons del PSOE en un article d’opinió a La Vanguardia. Segons Barreda, cal fer “pedagogia“, explicar per què es prenen les decisions i recordar que “la democràcia pot ser generosa amb l’adversari” al qual, segons diu, s’ha d’ajudar a trobar punts de trobada. Aquest dijous tant l’expresident del govern espanyol Felipe González com l’expresident de Castella la Manxa i expresident del Congrés, José Bono, no es van expressar obertament contra els indults tot i expressar els seus dubtes.

Barreda es mostra partidari de “recomposar la convivència” i aturar “l’espiral de la confrontació”. I en aquest sentit, aposta per intentar restablir els “afectes” a través de donar passos efectius cap a la reconciliació. Uns passos que, segons afegeix, no estan tan dirigits als independentistes sinó a les grans majories de la societat catalana que esperen que des de les institucions i des de la resta d’Espanya arribin “missatges de reconciliació i concòrdia“. 

L’expresident de Castella la Manxa també fa autocrítica i diu que a vegades hi ha hagut una “resposta desmesurada” davant les “intencions legítimes” de Catalunya i posa com a exemple el recurs del PP al Tribunal Constitucional (RC) contra l’Estatut del 2006.

Nou comentari