El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Barreda defensa que els indults poden ajudar a fer política en favor de la “concòrdia”
  • CA

L’expresident de Castella la Manxa José María Barreda afirma que el govern espanyol té “l’obligació” de fer política i afegeix que els indults són “instruments polítics” que poden ajudar a fer política en favor de la “concòrdia”. Així ho expressa un dels exbarons del PSOE en un article d’opinió a La Vanguardia. Segons Barreda, cal fer “pedagogia“, explicar per què es prenen les decisions i recordar que “la democràcia pot ser generosa amb l’adversari” al qual, segons diu, s’ha d’ajudar a trobar punts de trobada. Aquest dijous tant l’expresident del govern espanyol Felipe González com l’expresident de Castella la Manxa i expresident del Congrés, José Bono, no es van expressar obertament contra els indults tot i expressar els seus dubtes.

Barreda es mostra partidari de “recomposar la convivència” i aturar “l’espiral de la confrontació”. I en aquest sentit, aposta per intentar restablir els “afectes” a través de donar passos efectius cap a la reconciliació. Uns passos que, segons afegeix, no estan tan dirigits als independentistes sinó a les grans majories de la societat catalana que esperen que des de les institucions i des de la resta d’Espanya arribin “missatges de reconciliació i concòrdia“.

L’expresident de Castella la Manxa també fa autocrítica i diu que a vegades hi ha hagut una “resposta desmesurada” davant les “intencions legítimes” de Catalunya i posa com a exemple el recurs del PP al Tribunal Constitucional (RC) contra l’Estatut del 2006.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa