El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Banc d’Espanya avisa d’una “pertorbació sense precedents” per culpa del coronavirus
  • CA

El Banc d’Espanya ha assegurat que la crisi del coronavirus és una “pertorbació sense precedents” per a l’economia que tindrà un impacte “molt notable”. El seu governador, Pablo Hernández de Cos, ha admès que el deteriorament de l’activitat econòmica a curt termini pot ser “molt agut” però i que les polítiques públiques són “crucials” per evitar que la caiguda “transitòria” es converteixi en una crisi “persistent”. En aquest sentit, ha reclamat una “resposta fiscal més ambiciosa i coordinada a escala europea”. “Una major ambició i coordinació de la resposta europea no és una opció, és una necessitat”, ha afirmat. 

Segons el Banc d’Espanya, la duració dels efectes de la pandèmia dependrà de la capacitat de reduir nous contagis però també “de les polítiques per atenuar l’impacte derivat del cessament d’activitat de moltes empreses i de les conseqüents pèrdues de feina“. 

Les polítiques públiques són crucials per evitar que el que és una caiguda transitòria d’activitat i rendes de famílies i empreses s’acabi transformant en una de més persistent“, ha afirmat Hernández de Cos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa