Avís de la CUP a Junts i ERC: “Si algú vol noves eleccions, que ho expliqui”

La portaveu de la CUP no entén la manca d'acord entre ERC i JxCat quan porten "anys governant junts"

La portaveu de la CUP, Eulàlia Regeuant, ha afirmat que Catalunya “no mereix unes noves eleccions”. “Si algú vol noves eleccions, que ho expliqui”, ha dit en una entrevista a l”Ara’. Per a Reguant, el que va passar divendres al Parlament va ser una “oportunitat perduda” per a que l’independentisme assolís un acord de governabilitat i per virar a polítiques d’esquerres. “Una oportunitat perduda per culpa de Junts, i també dels comuns, que no han volgut apostar per aquest viratge a l’esquerra“, afegeix. Ha considerat que Junts ha actuat com qui perd un partit, “agafa la pilota i se la queda perquè ningú més pugui jugar”. No entén perquè no hi ha acord quan ERC i Junts “porten anys governant junts” i han tingut temps per resoldre diferències.Reguant defensa que passades les eleccions es van obrir converses amb tots els partits independentistes i amb els Comuns i que s’ha assolit un acord amb ERC però que és “de mínims” i no un programa de Govern. Apunta que amb Junts no s’han tornat a reunir “des d’abans de la constitució del Parlament”. En aquest sentit, ha considerat que JxCAT ha “prioritzat” parlar d’estratègia només amb ERC.

Pel que fa al paper de l’expresident Carles Puigdemont, la cupaire ha valorat que ha contribuït a la internacionalització del conflicte i que cal “posar-ho en valor i blindar el seu paper”. Ha afegit que el Consell per la República “té un potencial a explotar” però que no el compleix “perquè és partidista i amb una governança poc transparent i que barreja funcions”. “És una eina que cal reconstruir des del consens de les principals forces de l’independentisme”, valora.

Per últim, ha explicat que la CUP no entra al Govern perquè si s’aposta per la taula de diàleg “no pot comptar amb la CUP”. Reguant ha afegit que utilitzaran aquesta taula “per donar o retirar el suport al Govern”. Ha recordat també a ERC que els punts del preacord són intocables i si hi ha canvis la formació n’haurà de parlar internament.

Comentaris

  Luna Barceló 29/03/2021 12:04 am
  A la CUP no li cau la cara de vergonya! Sembla mentida que sense tenir diputats abastament demani explicacions. En comptes de posar de la seva part només posen entrebancs. Creuen ser millors que els altres. Si tant desitgen la independència que facin el que toca, procurar que ERC i Junts apropin possicions i ells intentar no ser qui posin un cop i un altre pals a les rodes.
   XD 31/03/2021 11:43 am
   ¿Que t'has fumat?
   Puta CUP 30/03/2021 4:44 pm
   Per flipar, arriben a un preacord i la culpa encara és de la CUP. Facilitar les coses no vol dir facilitar la investidura? Si el preacord fos de Junts i ERC, viuríem un puta CUP 2.0. Però, ei, des dels mateixos sectors, cap crítica a Junts. Bravo. Que malament ho porta la dreta catalana això de perdre la hegemonia
  Ramon 28/03/2021 8:03 pm
  Tardà va continuar de diputat per culpa de Polònia.
  Ramon 28/03/2021 8:02 pm
  Tranquils, cupaires, tranquils, republicans, que si torna a haver-hi eleccions Espanya tornarà a fer tanta guerra bruta com calgui contra Junts per Catalunya per afavorir ERC o, com a pla B, la CUP.
  Jordi 35 28/03/2021 7:56 pm
  Quanta raó tens. ERC te el sindrome Tardà, aquell sindrome que des del tripartit l'objectiu, mes que formar un govern d'esquerres o nacional, era buscar la mort de CIU i tot el seu espai polític. Despres del segon tripartit semblava que el sindrome Tardà estava superat, pero s'ha vist molt clar que no es aixi. De fet ERC ha estat un partit polític cainita inclos amb els seus propis dirigents. De la CUP no cal dir massa res, qualsevol cosa sera efimera, com ela resultats de les seves propues assamblees.
  A la deriva 28/03/2021 7:04 pm
  Puigdemont té la possibilitat de quedar bé i pot dirigir la seva tasca cap a la política exterior. Però a ell no li agrada treballar i prefereix la ruleta rusa d'unes noves eleccions. El país i els seus ciutadans no compten, només els seus interessos i el seu deliri de president etern i suprem.
  30
  76
  Respon
  Clara 28/03/2021 5:08 pm
  Democràcia de fireta. Quan una escassa minoria fa ixantatge a tot el país per imposar les seves parides, sempre desproveides de mètode i d'estudis de possibilitats i de repercussió, no se'n pot dir democràcia ètica ni acceptable.
  rd 28/03/2021 5:00 pm
  ara els pollosos antisistema volen manar...s´en vagin a la merda i noves eleccions
  LLARENA dPENA 28/03/2021 4:59 pm
  La gent de la CUP és extraordinaria. I impredicibles. Crec que ho han fet molt bé donant support a EAC (Esquerra Autonomista). El que costa d'etendre és que vagin d'extrem a extrem, sempre. Fins al punt de "donar dos anys" a la taula de dialeg quan tots, tots, sabem des del primer dia, començant pels nous autonomistes que no dialogaran res, seguin per ells mateixos i per qualsevol que tingui UN DIT de front. Quan tothom a Madrid, des del primer dia, ja han dit que dialogar sempre d'acord amb la Constitució escanyola i res més. Repetit mil vagades , l'ultima la setmana passada pel Ministre Abalos. Que ho intentin, ho trobo bé. Peró, repetixo, esperar dos anys ... Perquè aquesta estrambotica gent de la CUP no s' ha donat aixi mateixa i a la rsta fins i tot, 10 o 20 ANYS o els que siguin per anar fen?.
  Roser 28/03/2021 2:58 pm
  Vergonyós tots plegats. Que no em quedi sense cadira.
  Es sólo por un pequeño detallito. 28/03/2021 2:36 pm
  Los corrupgentes no volverán a tener un President en décadas ( ni devolviendo los "misales"). Y aún así, si quieren otras elecciones, como ellos solos no saquen mayoría absoluta, supongo que no pretenderan gobernar con los otros dos partidos independentistas ; así pues a " cascarla" por corruptos. La próxima en caer tiene que ser la Alcaldesa de Girona con una moción de censura de las izquierdas.
  123
  186
  Respon
  Ricard d'Argentona 28/03/2021 2:00 pm
  L'únic objectiu d'ERC (Junqueras) es carregarse a Puigdemon, la idea es tripartit d'esquerres i soport extern del PSC-PSOE. ERC representa la claudicació nacional, per aixó tots els mitjans li donen suport (alguns veladament). El procès estaria mort si no fos per els exiliats i això no te discusió.
  93
  11
  Respon
   Jordi 35 28/03/2021 7:51 pm
   Quanta raó tens. ERC te el sindrome Tardà, aquell sindrome que des del tripartit l'objectiu, mes que formar un govern d'esquerres o nacional, era buscar la mort de CIU i tot el seu espai polític. Despres del segon tripartit semblava que el sindrome Tardà estava superat, pero s'ha vist molt clar que no es aixi. De fet ERC ha estat un partit polític cainita inclos amb els seus propis dirigents. De la CUP no cal dir massa res, qualsevol cosa sera efimera, com ela resultats de les seves propues assamblees.
   Josep 28/03/2021 3:53 pm
   Exiliats????? O fugits
   16
   71
   Respon
  Ramon 28/03/2021 12:53 pm
  Totes les eleccions són un frau perquè Espanya sempre fa joc brut contra el nacionalisme català. Però aquesta darrera vegada el joc brut va ser probablement més d'escàndol que mai. La preeminència d'ERC se sosté sobre les bases d'aquella guerra bruta. Una guerra bruta que, òbviament, tenia per objectiu un sorpasso distint d'ERC. El pla d'Espanya era que Junts per Catalunya s'enfonsaria. I tampoc no entrava en llurs plans que aconseguíssim la majoria absoluta en vots. Aquest doble fiasco posa ERC en una posició impossible. I a sobre ara es veuen lligats per algunes de les coses que van haver de passar perquè es produís el raquític sorpasso com per exemple l'acord de no sumar per a res amb els sociates o la promesa immediata de la puta taula de merda.
  56
  11
  Respon
  EL CONCELL DE DE REPUBLICA, ES INEGOCIABLE, EL NECESTIEM 28/03/2021 11:44 am
  També ho ha de explicar ERC, no creus?
  23
  12
  Respon
  fideli 28/03/2021 11:37 am
  jo les vull, i us anireu a pastar fang, inútils!
  18
  11
  Respon
  2021 28/03/2021 11:17 am
  Reguant: la CUP només entén els pals a les rodes quan és la CUP que els hi posa. Mai li va semblar un problema enviar gent a la paperera de la història o no votar el candidat que havia d'entrar a presó o dir que per acceptar un govern s'havien de fer polítiques "d'esquerres", malgrat saber que no hi ha diners per fer-ne fins que no siguem independents, perquè els impostos a les grans empreses de l' IBEX no són a les nostres mans. Els comuns no volen la independència, a què ve la insistència de fer-los entrar? Les explicacions les ha de donar la CUP, que ara de cop, té tanta pressa.
  Esquerres.dei, a resar el rosari 28/03/2021 11:05 am
  Elegir a l'escolanet Aragones opus.dei tornarà la cup als 4 diputats. A resar seminaristes de la cup.dei
  EL VERDADERI ANTISISTEMA 28/03/2021 10:53 am
  Yo lluitare perque en España hi hagi separacio de poder y principi de represebtacio en el poder LEGISLATIU. Hara no hi ha reoresentacio en el poble perque no triem als bostre representatans, votem a un PARTID dons ens IDENTIFIQUEM. FUERZA Y LIVERTAD COLECTIVA CONSTITUYENTE

Nou comentari