El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC recorre al TC la prohibició de tres actes durant la campanya electoral
  • CA

L’Assemblea Nacional Catalana ha anunciat a través d’un comunicat que ha interposat tres recursos d’empara al Tribunal Constitucional a causa dels actes que la Junta Electoral va prohibir durant la campanya del 14 de febrer. La mateixa organització ha manifestat que si el TC els desestima els recursos acudiran després a la justícia europea.

L’ANC va presentar quinze recursos contenciosos-administratius al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya després que la Junta Electoral Provincial de Barcelona prohibís a l’entitat la celebració de diverses concentracions convocades durant la darrera campanya electoral. El motiu al·legat per a la prohibició va ser que la JEPB va considerar aquests actes com a electorals. Tres d’aquests recursos van ser desestimats pel TSJC i, ara, l’Assemblea buscarà que el TC li doni la raó o bé que, amb la seva negativa, els doni accés al Tribunal Europeu de Dreta Humans, a Estrasburg, ja que abans s’han d’esgotar les vies judicials dins de l’estat espanyol.

El comunicat de l’ANC assegura que “el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va vulnerar el dret fonamental de reunió contingut a la Constitució Espanyola i el Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans i les Llibertats Fonamentals”. L’Assemblea manifesta que les concentracions que van convocar no eren actes electorals i, per tant, “la junta electoral no és competent per resoldre res al respecte i solament per aquest fet ja s’haurien d’haver desestimat els recursos”.

D’altra banda, l’Assemblea Nacional Catalana exposa que la sentència del TSJC “es va acollir a una llei preconstitucional que prohibeix el dret de reunió si no s’ha comunicat en el termini de deu dies”. L’entitat assegura que el Tribunal Superior de Justícia ha actuat de forma contrària a la jurisprudència del Tribunal Constitucional i el Tribunal Europeu de Drets Humans: “Aquests tribunals consideren que l’exercici pacífic del dret de reunió no es pot prohibir o limitar per l’únic fet de no haver-se comunicat abans a l’administració“.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a octubre 20, 2021 | 19:02
    Anònim octubre 20, 2021 | 19:02
    L'ANC ha de traslladar l'estructura i els diners a un país civilitzat i, a l'interior, tenir només l'estructura mínima i els càrrecs persones que no tinguin bens dins el territori controlat pel poder colonial
  2. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a octubre 20, 2021 | 23:26
    Luisnomeacuerdo octubre 20, 2021 | 23:26
    La asociación de nazis cabreados utilizando la justicia de su país, España. Como debe ser.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa