Aragonès vol “enfortir el model de policia democràtica” des del nou Govern

"La policia no pot quedar-se mirant les actuacions que s'escapin d'una actitud pacífica", afirma el vicepresident en funcions

El vicepresident del Govern en funcions, Pere Aragonès, ha reclamat aquest divendres als partits que no utilitzin la polèmica al voltant dels aldarulls per tirar-se “la seguretat de la ciutadania pel cap”. Aragonès ha demanat “ser propositius” i, en aquest sentit, ha expressat la “necessitat d’enfortir el model de policia democràtica”, basat en l’enfortiment de la “confiança entre agents i la ciutadania”.

Aragonès ha dit que, en un moment com l’actual, s’ha de garantir el dret a la protesta i davant “les actuacions que s’escapin de l’actitud pacífica la policia no pot estar-s’ho mirant per garantir la seguretat de tothom”. El vicepreisdent reclama posar “en el centre” els drets fonamentals de les persones.

Ara bé, el vicepresident ha advertit que cal estar atent a les possibles “males pràctiques” policials, que poden ser “actuacions individuals” contra les quals també s’haurà d’actuar. Aragonès ha explicat que ja ha parlat amb Interior perquè s’aclareixin les actuacions d’aquests darrers dies que han estat qüestionades, com la que ha acabat amb la lesió a l’ull d’una manifestant. “Esperem que sigui una investigació àgil i ràpida”, ha demanat.

L’àmbit policial és un dels quals Aragonès vol introduir canvis perquè així entén que ho ha reclamat la ciutadania a les darreres eleccions.

Comentaris

  Junqueras pel terrorisme okupa.colau 20/02/2021 2:08 pm
  Contra el terrorisme urba, pacifisme junqueras.omella. Erc.okupes sempre amb els criminals okupes.
  Boletaire 20/02/2021 11:46 am
  El primer que hauria de fer és depurar tots els PN i GC que hi té a dins.
  Perdò? 19/02/2021 11:55 pm
  Des d'un govern autonòmic? On el cos policial dels Mossos acata les ordres de la Fiscafina feixista inqusitorial?
  Lluït 19/02/2021 10:01 pm
  Ja tornem a les frases parides que no volen dir res? Aquesta fórmula està gastada. Ja no enganya ningú. Podria dir que es depuraran les faccions feixistoides que s'hi detectin (nosaltres ja els hem detectat) i es proveirà als mossos de recursos més efectius i menys perillosos? Això si que ho entendríem.
  Perturbador pacífic 19/02/2021 7:30 pm
  Si us plau, un Conseller d’Interior d’ERC i tot seguit fem tres o quatre manis pel carrer destroçant dos contenidors de la Colau. Fem la prova, va,
  ¡Pero si es la mejor policía del mundo!! 19/02/2021 7:24 pm
  Vendo camisetas del Mayor Trapero. Daos prisa, que me las quitan de las manos.
  Donec Perficiam 19/02/2021 1:59 pm
  Ja n'hi ha prou de tanta manipulació del que passa en una manifestació per part de Mossos, Policies i Consellers d'Interior. Ja n'hi ha prou que sempre (quines causalitats ...) els únics que reben són els antifeixistes i els d'esquerres. Ja n'hi ha prou de protegir les manifestacions de l' ultra dreta. Ja n'hi ha prou que els de les plataformes anti-desnonaments a més de defensar drets universals dels ciutadans s'en emportin càrregues policials. Ja n'hi ha prou de les provocacions policials a les manifestacions que provoquen la majoria d'aldarulls (per poder dir després que els manifestants són violents). Ja n'hi ha prou que ningú parli dels "infiltrats violents" especialistes en rebentar manifestacions i pagats per la mateixa policia o partits d'ultra dreta. Ja n'hi ha prou de no poder una piiiiiiip manifestació sense que els manifestants ens sentim agredits per els que ens haurien de defensar.
  25
  13
  Respon
   ESQUERRES TERRORISTES, com al 1936, Erc.FAI.PCSUC 20/02/2021 2:10 pm
   Noi, estas boig o ets un terrorista okupa,colau?
   ferreret 20/02/2021 11:46 am
   Molt bona la teva pancarta al balcó del carrer Gran..........molt decorativa !
  fideli 19/02/2021 12:56 pm
  pere, plega... adéu
  Bot 19/02/2021 12:33 pm
  Aragonés és un clon
  vendetta 19/02/2021 11:41 am
  molt facil no armes de foc porten pistola no escopetas de foam 3 numeros grans al devan y al darrera ben bisibles y el ke utilizti mala praxis al carrer y no carrusels am les furgonetas

Nou comentari