El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès respon Sabater, Albiach i Chacón reivindicant l’entesa entre partits a favor de l’autodeterminació
  • CA

El candidat d’ERC a les eleccions del 14-F, Pere Aragonès, ha respost les valoracions de les candidates de CUP Guanyem Catalunya, Dolors Sabater, dels comuns, Jéssica Albiach, i del PDeCAT, Àngels Chacón. Tot plegat arran de l’anunci que Aragonès ha fet aquest divendres assegurant que si ERC guanya les eleccions proposarà a JxCat, PDeCAT, CUP i comuns formar part del pròxim govern. Aragonès reivindica que és necessària una “àmplia entesa” dels que defensen l’autodeterminació. Concretament a Sabater li diu que “no es tracta de fer travesses sinó de propostes valentes”. A la cap de llista dels comuns, li reclama “generositat i sentit de país”, mentre que es dirigeix a la candidata del PDeCAT per defensar una “mirada llarga”.També a través de Twitter, les diferents candidates han posat pegues a la proposta d’Aragonès. Segons Sabater, la seva candidatura “no fa travesses de partits” sinó que parla de projecte. I ha rebutjat un govern si és per fer “el mateix”. “Ja n’hem tingut prou”, ha afegit la candidata de la CUP i Guanyem Catalunya.

La cap de llista dels comuns ha insistit que la seva formació no entrarà a cap govern amb JxCat o PDeCAT. I ha afegit que “per 100 vegades que ERC ho proposi, 100 vegades diran que no”. Davant d’aquesta afirmació tan contundent, Aragonès ha defensat que abordar els grans reptes actuals “exigeix generositat i sentit de país”. “La reconstrucció econòmica-social i la solució al conflicte polític van de la mà. És moment de buscar l’entesa entre aquells que defensem l’autodeterminació”, ha afegit el candidat d’ERC. I Albiach ha tornat a replicar a través d’un nou tuit: “Solució i reconstrucció amb qui no creu en la taula del diàleg? Que pensa que la meitat del país som colons? Amb Canadell de conseller? Amb Costa? 4 anys més de desgovern i traïcions? Això no és generositat ni sentit de país. És passat, i nosaltres volem futur per la gent”, ha afirmat.

Per la seva banda, la cap de llista del PDeCAT, Àngels Chacón, ha dit que el país “no pot seguir en mans de la CUP”. En canvi, segons Aragonès, només serà possible la recuperació econòmica i l’autodeterminació “buscant aliances i punts de trobada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa