Aragonès, a Felip de Borbó: “L’economia no entén de monarquies ni de símbols del passat”

El vicepresident diu que "no els tremolarà la mà" si s'han de prendre mesures més restrictives per aturar els rebrots de coronavirus

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha replicat a Felip de Borbó que és “on les institucions democràtiques funcionen” que hi acostuma a haver “creixement econòmic”. Després que el monarca hagi apel·lat a “la unitat” per “sortir enfortits de la crisi”, Aragonès li ha respost que “l’economia no entén de monarquies ni de símbols del passat”. I l’ha instat a “reflexionar” davant l’absència dels membres de l’executiu català i del Parlament. “A Catalunya no tenim rei, per això les institucions catalanes no l’han rebut“, ha subratllat. Segons el vicepresident, els catalans van decidir l’1-O que “no serien súbdits de ningú” i “menys d’un rei que avala el ‘A por ellos'” mentre “ens colpejaven a les escoles”.

Aragonès ha fet aquestes declaracions en una visita al laboratori antropològic de la UAB, celebrada mentre Felip VI és a Barcelona. En declaracions als mitjans, ha recalcat que el Rei “simbolitza la continuïtat històrica del règim franquista” i que “no pot presumir de tenir valors democràtics ni transparència quan té l’ombra de la corrupció, sinó el rei emèrit no s’estaria refugiant en una dictadura del Golf Pèrsic”.

 

Mesures més restrictives

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, assegura que al Govern “no li tremolarà la mà” si s’han de prendre mesures més restrictives per reduir els contagis. I ha dit que, quan ha estat necessari, ja s’ha fet perquè la “prioritat essencial” és limitar els contagis de covid-19. En un acte a la UAB, ha afirmat que la situació a Catalunya és d’una “estabilització que va creixent poc a poc” i “amb tota la capacitat de resposta del sistema sanitari”. En relació a Madrid, ha admès que estan “preocupats” i que calen mesures per limitar la mobilitat social. També ha reconegut els esforços de la comunitat educativa en l’inici de curs. A les portes d’un cap de setmana llarg, Aragonès ha demanat reduir la mobilitat.

Nou comentari