Aragonès: “El referèndum d’autodeterminació arribarà, no hi ha alternativa”

El vicepresident amb funcions de president lamenta que la sentència contra la Mesa del Parlament “és un missatge clar” a la Mesa actual en clau repressiva

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha assegurat en el marc de la sessió de control al Govern al Parlament que “el virus no ha desplaçat la repressió”, en resposta a una interpel·lació d’ERC sobre la sentència que inhabilita els membres sobiranistes de la Mesa del Parlament de l’anterior legislatura: “Tot el suport als membres de la Mesa inhabilitats per permetre el debat i facilitar el treball dels grups parlamentaris, és una sentència que té una connexió clara en la causa general contra l’independentisme i que és un missatge clar als membres actuals de la Mesa”, ha avisat Aragonès.

El vicepresident ha insistit que “la millor manera de fer front a la repressió és l’amnistia, l’eina que ha de permetre superar aquesta etapa i encarar un negociació i un diàleg, per tal de posar a les mans dels ciutadans el futur del país amb un referèndum d’autodeterminació”. En aquest sentit, el republicà ha dit davant la cambra catalana que “això passarà, no hi ha alternativa. Volem que passi de forma cívica i democràtica, i quan abans millor”. Sense posar terminis, Aragonès ha demanat “seguir treballant els consensos per superar aquesta situació, i els consensos són l’amnistia, la fi de la repressió i que decideixin les urnes”.

Nou comentari