El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès creu que l’assemblea del Consell s’hauria d’haver celebrat després del 14-F
  • CA

El coordinador nacional d’ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, creu que l’assemblea fundacional de representants del Consell per la República d’aquest dissabte s’hauria d’haver ajornat per després de les eleccions del 14-F. Era, diu, el més “adequat i prudent” per “evitar que s’utilitzés com una qüestió electoral”. En aquest sentit, Aragonès ha evitat criticar el president de la Cambra de Barcelona i número dos de JxCat, Joan Canadell, que ha mostrat reticències a ser conseller d’un eventual Govern presidit per Aragonès. Segons el candidat republicà, la campanya electoral no s’hauria de centrar en disputes entre independentistes i fa una crida a la unitat: “Cap independentista serà mai un adversari, sempre serà un aliat”.

Aragonès ha respost així a les crítiques de Canadell, que ha retret al vicepresident d’haver-lo “enganyat” en relació a la Llei de Cambres. Segons Canadell, Aragonès s’hauria compromès amb ell a tramitar-la i no s’ha fet. El vicepresident es defensa i diu que “malauradament” no hi havia prou consens per tirar endavant aquesta llei.

Tot i això, el vicepresident rebutjar criticar “altres independentistes” i demana que la campanya electoral no se centri en discutir “qui és més independentista” sinó en explicar quin ha de ser el camí cap a la independència i en “sumar molta més gent a la causa”: “La qüestió no és marcar objectius, que compartim, és generar les condicions per fer passes endavant”.

Per Aragonès, l’independentisme necessita “més força” de la que té actualment i que el projecte de la independència sigui “compartit” per totes les sensibilitats de l’independentisme: “Hem de superar 50% dels vots, tenir amplies majories i teixir aliances. Cada batalla que hem de fer davant l’Estat no ha de servir per perdre llanço a cada bugada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa