El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Amorós revalida el càrrec al capdavant d’ERC a Barcelona
  • CA

Les desavinences internes dins ERC s’han fet evidents durant els dies previs als comicis a l’elecció de la presidència de la federació de Barcelona, però a les urnes els militants han revalidat amb un marge força ampli la continuïtat d’Oriol Amorós al capdavant de la formació. El candidat fidel a Jordi Portabella i partidari de la candidatura del carodista Ernest Benach en les darreres primàries d’Esquerra, ha guanyat amb un 425 vots (46%), segons fonts del mateix partit.

La candidata de Reagrupament Independentista, Rut Carandell, malgrat guanyar en algunes meses, no ha aconseguit els suficients nombre de vots per desbancar l’antiga direcció com havia passat en altres federacions del partit, per exemple, Tarragona. Carandell ha rebut 276 vots (30%) que l’acosten més a la tercera força, Xavier Florensa (220 vots) que a Amorós.

Carandell ha estat la principal afavorida de l’abstencionisme. Dels 1.500 militants que estaven cridats a les urnes, només han exercit el seu dret 921. Això ha perjudicat Amorós i Florensa, que han tingut menys vots que els avals presentats.

Avui, dissabte, està previst que el reelegit president, Oriol Amorós presenti al Congrès de la Federació de Barcelona Ciutat la seva proposta de nova directiva. No té majoria però no es preveu que tingui problemes per tirar endavant les seves propostes.

– Resultats finals per meses electorals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa