Amnistia i Llibertat porta a l’ONU “la repressió i extorsió econòmica” contra l’independentisme

L'associació denuncia que càrrecs i treballadors del Govern encausats han pagat 17 milions en fiances

Amnistia i Llibertat ha portat a les Nacions Unides “la repressió i l’extorsió econòmica contra l’independentisme” amb un informe que denuncia que els diversos encausats pel procés acumulen més de 17 milions d’euros en fiances. Segons ha avançat ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ i ha pogut confirmar l’ACN, l’associació ha enviat una comunicació als relators especials de l’ONU en nom dels encausats que són càrrecs i treballadors del Govern per informar de “vulneracions de drets” i “mancances judicials”. L’objectiu de l’escrit, apunten, és “donar visibilitat a la repressió, que no s’atura amb presons arbitràries, sinó que també pot ser repressió econòmica i, a més, a nivell estructural”.

L’escrit presentat als relators de l’ONU també apunta a casos de vulneració del dret al judici just, la duplicitat de sancions, d’atac a grups minoritaris o de manca d’igualtat davant la llei per motiu d’opinió política. “Es denuncia l’assetjament judicial per raons polítiques“, afirma Amnistia i Llibertat, que apunta que la intenció de l’informe és “alertar que la repressió encara continua” i “forçar una acció per part dels relators de les Nacions Unides”. 

En concret, es demana als relators que facin un pronunciament conjunt “perquè s’aturin els actes d’intimidació, assetjament judicial i econòmic” i que enviïn “cartes urgents al govern espanyol” per exigir la fi d’aquesta situació. En aquest sentit, Amnistia i Llibertat també convida als relators de l’ONU a fer una visita al país per “investigar l’assetjament judicial a gran escala”.

Comentaris

  Folk 24/03/2021 2:17 pm
  S'ha de dur on calgui però això a Ñ els dona llargues... Paral·lelament correspon dur a terme actituds i accions efectives per plantar-se. No el ball de bastons ni els petards de tipus "diables"-cups més o menys espectaculars, sinó acció massiva continuada i efectiva i de caire més econòmic/crematístic.
  RAMON A 24/03/2021 11:53 am
  I que voleu que facin si amb cinc sens anys no han fet altre cosa
  Ricard 24/03/2021 10:56 am
  El Ple del Tribunal de Cuentas Castellà. Presidenta, María José de la Fuente y de la Calle, Presidente de la Sección de Fiscalización, Javier Medina Guijarro, Presidente de la Sección de Enjuiciamiento, José Manuel Suárez Robledano, Consejera, María Antonia Lozano Álvarez, Consejero, Manuel Aznar López (germà de Jose Maria Aznar), Consejera, Enriqueta Chicano Jávega, Consejero, Felipe García Ortíz, Consejera, Margarita Mariscal de Gante y Mirón (ex-ministre del PP) , Consejero, Ramón Álvarez de Miranda García (ex-diputat d'UCD), Consejero, Ángel A. Algarra Paredes, Consejera, María Dolores Genaro Moya, Fiscal-Jefe, Miguel Ángel Torres Morato. Cal dir que efectivament, és castellà. Només castellà. Aquí tothom es neguiteja per tenir paritat Dona-home. Perfecte. I la paritat entre països? On és? Ni un basc? Ni un català? Després surten les sentències que surten. Després els catalans són independentistes. Algun dia algun castellà reconeixerà que els independentistes són ells i no nosaltres? L'expoli de Catalunya continua i continuarà, del país i de les persones. I si ets independentista més.
   Folk 24/03/2021 2:16 pm
   S'ha de dur on calgui però això a Ñ els dona llargues... Paral·lelament correspon dur a terme actituds i accions efectives per plantar-se. No el ball de bastons ni els petards de tipus "diables"-cups més o menys espectaculars, sinó acció massiva continuada i efectiva i de caire més econòmic/crematístic.
  Pringaos de l'olla 24/03/2021 10:33 am
  Y el cártel de Sinaloa se queja a la ONU de la represión del narcotráfico y el maltrato de la justicia a sus sicarios. Algunas organizaciones dedicadas a la trata de blancas también se quejan de represión policial y judicial.
   Ricard 24/03/2021 10:57 am
   "Repressió policial i judicial", sí, dels castellans als catalans. El càrtel de Castella també existeix.

Nou comentari