Alsina proposa crear un grup d’amistat Catalunya-Mèxic

Victòria Alsina, consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, ha proposat a la Cambra de Diputats de Mèxic crear un grup d’amistat amb Catalunya, a la manera dels que ja hi ha al Regne Unit i de Suïssa, informa l’agència ACN. La consellera ho ha dit en un viatge de treball que ha començat aquest dijous després de la visita als Estats Units. Alsina ha traslladat a la Comissió de Relacions Exteriors de la Cambra dels Diputats mexicana “l’agraïment del Govern català per haver estat històricament al costat de Catalunya en els moments més difícils”. L’agenda de la consellera a Mèxic inclou presidir un concert d’homenatge a Pau Casals, inaugurar la Delegació del Govern al país i encapçalar un acte de reconeixement a una trentena de republicans catalans exiliats a Mèxic.

Durant la trobada amb els diputats, la consellera ha destacat els ponts d’amistat entre Catalunya i Mèxic, dos territoris amb vincles de llarga tradició que actualment mantenen una col·laboració estreta els àmbits de la innovació, l’intercanvi acadèmic, el govern obert i les polítiques de sostenibilitat.

Alsina ha afirmat que Mèxic és un país “prioritari” de l’acció exterior catalana i ha recordat que ha marcat “profundament” la història catalana recent. En aquest sentit la titular d’Acció Exterior i Govern Obert ha situat la Delegació del Govern a Mèxic com “una peça clau per fer créixer” aquesta “relació política, cultural, econòmica i d’amistat històrica”.

Per tot plegat la consellera ha agraït al poble mexicà “haver estat a l’altura” per haver rebut els exiliats catalans “quan fugien de la repressió franquista”, i ha recordat que figures com Josep Carner, Pere Bosch i Gimpera o Jaume Serra i Húnter van residir al país centreamericà quan van fugir de la guerra civil espanyola i de la dictadura franquista.

Comentaris

    Luisnomeacuerdo Desembre 10, 2021 | 00:10
    Y como se han e tendido la excolonia mejicana y la colonia de tractoria, habrán puesto interpretes supongo porque los fascistas independentistas patrios no saben desenvoluperse en castellano/español en condiciones.

Nou comentari