Alemanya decideix extradir Puigdemont per malversació

El jutge alemany rebutja entregar el president de la Generalitat a l'exili per rebel·lió
El president a l'exili, Carles Puigdemont
El president a l'exili, Carles Puigdemont | Jordi Borràs

El tribunal alemany d'Schleswig-Holstein ha decidit aquest dijous extradir el president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, per malversació de fons públics. Ha rebutjat, però, entregar-lo a les autoritats espanyoles pel delicte de rebel·lió ja que no accepta els delictes que a Alemanya serien els equivalents: alta traïció i pertorbació de l'ordre públic. Ara queda a l'aire si aquesta extradició s'acaba duent a terme o no. La premsa espanyola va explicar fa mesos que fonts del Tribunal Suprem assenyalaven que el jutge Pablo Llarenarebutjaria l'extradició de Puigdemont si el jutge alemany decidia entregar-lo a Espanya pel delicte de malversació i no pel de rebel·lió, ja que un cop arribés a territori espanyol, el president exiliat només podria ser jutjat per aquest delicte patrimonial.


Perquè l'extradició es faci efectiva, ha de ser aprovada per la Fiscalia Alemanya. De moment, la justícia alemanya ha decidit mantenir en llibertat Puigdemont. Segons el tribunal, ha de ser la justícia espanyola qui "aclareixi" el presumpte delicte de malversació comès per Puigdemont, perquè és un dels que està a la llista de delictes que preveuen les euroordres. Ara, el president a l'exili pot recórrer al Tribunal Constitucional alemany la decisió que ha pres el d'Schleswig-Holstein d'extradir-lo a Espanya.

 

Llarena va tancar aquest dilluns la instrucció de la causa contra l'independentisme català per als investigats que té a la seva disposició, va declarar en rebel·lia els que estan a l'exili i va decretar la suspensió per a càrrec públic de Puigdemont, Junqueras, Sànchez, Romeva, Rull i Turull. Són tots els que mantenien l’acta de diputat menys Comín, que de moment en disposa perquè encara pot recórrer contra la interlocutòria de processament. Ho va fer a través de vuit interlocutòries on el jutge també deixava a mans del Parlament la possibilitat de substituir els diputats per altres membres de les respectives llistes electorals

Comentaris
copal bot
S'ha girat feina pels advocats, hauran de recorre fins guanyar la causa. Treballem per la república!!!
U+U
Puigdemont a canvi dels refugiats? Es l'acord entre Sanchez i Merkel.
Barcelona
Com era allò de... Ah si... A cada porc tard o d'hora li arriba el seu sant Martí. Chistorra ves amb compte!
Fart de fachas
Queda clar que Alemania no ve de cap manera delicte de rebelió, bofetada a Llarena en tota la cara.
Jo fotaria al Puigdemon a la garjola de per vida !!!
Jo fotaria al Puigdemon a la garjola de per vida !!!
Felicitats, President
A mi m'ha produït certa angoixa, crec que no hi va haver malversació i crec que si el tornessin de veritat, Llarena i el Tribynal que correspongui el jutjarien pel que els donés la gana. No obeirien Alemanya. De totes maneres estic contenta: LLARENA, NI REBEL·LIÓ NI SEDICIÓ, ai, ai quan vagis a Brusel·les. President estem amb tu. Felicitats. Advocats, visca. Bona feina. Apel·leu i que pugui quedar nèt. A veure què diu la INJUSTICIA ESPAÑOLA
Desmuntada L'invenció de la rebel·lió, anem a per la segona part...
Però... Algú creu en la paraula del Llarena?? Dubto molt que sàpiga el que és aquest home tenir paraula, ara bé, m'encantaria equivocar-me!
Partiaser
Ahora toca recorrer esta sentencia (porque no hay pruebas de malversación) y Llarena ya se puede jubilar!
Justícia injusta ,s,han cregut el rotllo que els i ha fotut el Llarena, ja veurem si l,extraditan i quan . Caspanya està totalment desprestigiada a tot el món ,ja és públic que està secuestrada pel Borbó i pel franquisme .
Amenaçat Dr mort per group paramilitar feixista
Entre la Merkel i els feixistes del PPSOE, estem ben arreglats. Intolerància als intolerants !!! Llibertat Ostatges Polítics !!!
Galego en Berlín
Sería incapaz de hacer el trabajo de un abogado en Alemania, sin embargo podría ejercer como juez en espanha con una mano en cada huevo.
Ovidj
Bé... S'ha començant guanyant la batalla mes forta... NO HI HA REBELIÓ !!!... Ara tenen que "desmostrar" la malvesació i ademés Puigdemont pot recorrer encara aquesta supossada "malversació" a mes altes instancies que es tindrán que pronunciar. Ademés; en el que cas de que el portessin a Espanya ja SOLS PODRÍA esser jutjat per un delicte menor.... un "delicte" en el que el PP s'hi troba enmerdat a milers...
RC
Sería irónico que el lavado de cara que se ha dado España gracias a los votos del independentismo haya contribuido a esta tomadura de pelo. Tendrían que haberla dejado arder. No hay dialogo España-Cataluña, hay terapia. La terapia de las carcajadas para la revolución de las sonrisas.
Sento que els catalans ens tracten de pura mercaderia. Si diuen que el legítim President de Catalunya es un malversador, nomes perquè així els convé, ens insulten i manipulen a tots.
Democracia
Se acabó el fascismo, fuera PP, fuera llarena, i otros PSOE, cs, se les termina el rollo, i me gustaría que el rey tenga la valentia de pronunciar-se.
Montse
Malversació de fons públics quan des de 2015 les comptes estaven intervingudes. El ministre Montoro no va trobar res. Està molt clar que la policia i Guàrdia Civil els seus informes són una pura mentida i una pura manípulació.
Jaime Catala
Perfecte, el emboliqueu per regal i que se quedeu de per vida. Aquí no serveis per res Keje

envia el comentari