El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alejandro Fernández adverteix que ERC “llençarà un altre atac unilateral”
  • CA

El president del PPC, Alejandro Fernández, creu que ERC “pot dissimular una temporada” amb l’aposta pel diàleg però ha advertit que “llençarà un altre atac unilateral” quan es vegi “rearmada”. En una entrevista a ‘El País’ aquest diumenge, Fernández recomana “fer cas a Junqueras quan diu que ho tornarà a fer”. D’altra banda, el líder dels populars a Catalunya fa una crida a intentar que “l’ànima bona” del PSC “algun dia torni a ser constitucionalista” perquè “de moment guanya la dolenta”. Descriu els socialistes com a “camaleònics” i creu que ho demostra l’actitud de Pedro Sánchez de no voler despenjar el telèfon al president del Govern, i dos mesos després, “opinar que Torra és un osset de peluix al qual podrà tractar amb carinyo”.

 

“La possibilitat que Cs cregui que Valls pot ser candidat és tan remota com que jo em faci comunista”

En la mateixa entrevista, Fernández defensa la suma de PP i Ciutadans per concórrer junts en les pròximes eleccions catalanes per a “reunificar el centre dreta“. A més, admet que l’interès de la formació taronja per aquesta fórmula “s’ha intensificat” després dels mals resultats que van obtenir als darrers comicis espanyols.

Sobre quin hauria de ser el candidat en una eventual candidatura del tipus Catalunya Suma, Fernández ha dit que ha de ser “fruit d’un diàleg entre tots“, discret i sense condicions, i reconeix que li agradaria ser-ho. Preguntat per la possibilitat que sigui Manuel Valls, Fernández ho descarta: “La possibilitat que Cs cregui que Valls pot ser candidat és tan remota com que jo em faci comunista, després de com els van anar les coses“.

Fernández admet que no li han agradat expressions de Cs al Parlament, com quan van cridar a Torra “delinqüent“, però ha assenyalat que aquesta actitud també l’han tingut els independentistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa