Albiol sobre els missatges dels jutges: "Expressen un sentiment majoritari de catalans i espanyols"

El líder del PPC considera que els correus corresponen a l'àmbit privat: "Els jutges són homes i dones com vostè i com jo", assegura

 

El líder del PP, Xavier García Albiol, considera que els missatges intercanviats al xat de jutges que han destapat El Món i Eldiario.es no són motiu d'escàndol: "Són correus privats, unes comunicacions que afecten a persones amb una professió molt concreta, però que són privades, i els jutges són persones com vostè o com jo". I en aquest sentit, ha assegurat que "el contingut dels missatges reflecteix el que podríem pensar la majoria de catalans i espanyols que no som independentistes, és a dir, el 80% de la població". I encara afegeix que "el que va passat en aquelles dates –entre el 20 de setembre i el 27 d'octubre del 2017- va ser molt greu". Sobre aquesta qüestió, sentencia que "el que fan aquests jutges és expressar un sentiment que compartim la majoria de catalans i la immensa totalitat dels espanyols". Són segons Albiol, "sentiments d'indignació i vergonya pel que van fer els independentistes aquells dies". En aquest sentit, a Xavier García Albiol li sembla "un despropòsit" que el president Torra demani la dimissió del president del CGPJ, que "no n'encerta ni una" i que "no fa res per cosir la fractura social". El líder del PP creu que demanar dimissions "és una provocació més".

 

 

Però el president del grup parlamentari del PP i líder del partit a Catalunya, Xavier García Albiol ha convocat la premsa per valorar "l'any del setge a la conselleria d'Economia", i també per valorar unes "informacions molt greus", en referència a les declaracions del conseller Ernest Maragall, que ha revelat converses amb la ministra Batet, el les quals li hauria confirmat que l'executiu espanyol parlaria amb Fiscalia per rebaixar les acusacions dels presos polítics i exiliats. "Hem demanat una sol·licitud de compareixença del conseller per demanar-li explicacions sobre aquesta trobada i la transcendència d'aquesta afirmació", ha explicat Albiol, que remarca que "un dels dos ens enganya i vol ocultar el que està passant entre la Generalitat i el govern central. Nosaltres tenim la impressió que és Maragall qui diu la veritat i que és la ministra Batet qui menteix".

 

Comentaris