Albiol acusa Sánchez deixar “orfes” els catalans no independentistes

Li retreu que no hagi presentat "cap proposta" per als no independentistes a la reunió amb el president de la Generalitat

 

El president del PP, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dilluns que la reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Quim Torra, tan sols ha servit per “pagar les factures” de la investidura a l’independentisme. En aquest sentit ha acusat el president del govern espanyol de “deixar orfes” els catalans no independentistes que “pateixen de manera injustificada el comportament irresponsable” dels governs de Puigdemont i Torra. Per aquest motiu ha demanat al president espanyol que comparegui al Senat per donar explicacions per no haver sabut frenar “que un president autonòmic li digui la cara que el seu objectiu és la ruptura d’Espanya”.

Segons Albiol, Sánchez hauria d’estat contundent “en la defensa dels catalans que ens sentim espanyols” com ho va ser, ha dit, Mariano Rajoy, que no va fer “cap cessió” a l’independentisme.

 

En aquest sentit, li ha retret que s’hagi compromes a retirar els recursos contra lleis autonòmics que “es van aprovar expressament per buscar la confrontació amb el govern d’Espanya” i que estigui d’acord en parlar de la possibilitat de “traspassar més competències”.

“No pot ser que Sánchez estigui cedint en tot més enllà del raonable i que la resposta de Torra sigui seguir avançant en la direcció de ruptura”, ha dit Albiol, que ha afirmat que mentre no hi hagi una correcció per art de Torra aquest tipus de propostes només permeten avançar els independentistes

 

Segons Albiol, durant la reunió Sánchez i Torra “no han estat capaços de presentar cap proposta que no sigui satisfer el govern independentista”. “La conclusió és que avui Sánchez ha abandonat els catalans que ens sentim espanyols” perquè “només li preocupa seguir a La Moncloa al preu que sigui”. 

Nou comentari