Albiol acusa Sánchez “d’humiliar” els constitucionalistes

El popular recomana a Santamaría que "faci com el PPC, que va fer costat al president sempre encara que de vegades no estigués d'acord amb tot el que feia al 100%"

 

El líder del PPC, Xavier García Albiol, ha carregat aquest divendres contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el seu executiu per “acceptar” i “permetre” que a l’ordre del dia de la reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat s’hagi inclòs parlar del dret a l’autodeterminació i dels presos independentistes a petició del Govern català. “L’actitud de Sánchez és humiliant, perquè no s’hauria d’acceptar seure a la taula i que un dels punts sigui un hipotètic referèndum. Que ho accepti és una humiliació per al govern d’Espanya però sobretot per als que ens sentim catalans i espanyols”, ha dit, tot denunciant que el president espanyol està “venent” als catalans constitucionalistes “per quatre vots a la seva investidura”.

 

És per això que Albiol ha “exigit per una qüestió, ja no política ni legal sinó per dignitat, que no segui a la taula amb un ordre del dia així”. “No sé si Sánchez mereix aquesta humiliació, però els milions de catalans que portem aguantant l’independentisme tant de temps, no. El govern d’Espanya hauria d’estar per defensar-nos i no per humiliar-nos“, ha sentenciat. D’altra banda, preguntat pel malestar a l’entorn de l’exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría per com va anar i com va acabar la confecció de la direcció de Pablo Casado al capdavant del PP, Albiol ha receptat “lleialtat” i assumir el resultat als que “no ho vegin bé”. Així, ha fet una crida a Santamaría i als seus a “fer com el PPC ha fet els darrers anys, que ha tancat files amb el partit i el govern més enllà que les decisions fossin compartides en un 50%, en un 60%, o en un 80%”. “Si hi ha algú que no està d’acord al 100%, el que han de fer és anar tots a una i el que no agradi explicar-ho on correspon. Però tots treballant en la mateixa direcció”, ha sentenciat. 

Nou comentari