Albiach garanteix que tots els ministres de Podem avalaran l’indult

La candidata dels comuns avisa, però, que parlar de referèndum ara crea falses expectatives

La líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha garantit que tots els ministres d’Unides Podem avalaran l’indult si s’acaba posant sobre la taula del Consell de Ministres. En una roda de premsa a l’ACN la candidata ha dit que no té “cap dubte” que hi donaran suport i ha dit que “l’acceleració” dels indults és “necessària i urgent” per aconseguir la llibertat dels presos. Albiach també ha recordat que porten el referèndum d’autodeterminació al programa electoral però ha admès que ara mateix “no hi ha la correlació de forces”. “No és moment de generar expectatives que no es poden complir“, ha avisat. Sobre la taula de diàleg, Albiach ha dit que “no seria una notícia dolenta” que els comuns fossin als dos cantons si entren a Govern.

En una roda de premsa organitzada per l’Agència Catalana de Notícies, la candidata ha recordat que els comuns són defensors de celebrar un referèndum però ha admès que ara mateix no es dona la correlació de forces necessària per tirar-lo endavant. “No és moment de generar expectatives que no es poden complir, de crear falses esperances“, ha dit. A més, ha remarcat que els socialistes ara mateix “s’hi neguen” i ha dit que no es poden quedar “de braços plegats” mentre s’espera el referèndum. Amb tot, ha demanat al PSC que “torni a posicionaments” que havia tingut al passat favorables al referèndum.

En un sentit similar s’ha referit a la llei d’amnistia, que creu que no es podria materialitzar amb els equilibris polítics actuals. Considera que són vies “complementàries” però ha defensat que els indults i la reforma del Codi Penal poden ser “més ràpides” i compten amb el suport del PSOE. Albiach ha dit que l’acceleració dels indults és “necessària i rugent” i ha demanat no condicionar la llibertat dels presos a escenaris pre o post electorals. “Hem de treure aquest tema de tota la campanya i dels interessos partidistes“, ha insistit.

Comentaris

  Espantasogres 02/02/2021 5:52 pm
  La senyora Jèssica Albiach No, ha parlat d'un aval com el zero a l'esquerra.
  Anònim 02/02/2021 4:41 pm
  La perdona vides, es pense que la votarem?, jajajajaja
  uno que vive en Tabarnia 02/02/2021 3:45 pm
  aquesta noia encara creu amb l,Alicia a un pais de fantasia, no ni ningu que l,hi foti el toc que la fagi baixar de aquest mon fantasios, SRA FA MOLT TEMPS QUE EL SEUS OMOLEGS ESTAN GOBERNAN, I DE MOMENT DE AIXO QUE VOSTE PARLA, NO HI SENTIT RES, DE MOMENT VAN TRAGAN GRANOTES I GRIPAUS DE TOT EL QUE VOSTES DIUEN DEFENSAR, MES AVIAT PORTEN ELS PANTALONS ALS TORMELLS I PER MOLTS ANYS
  Raül 02/02/2021 3:17 pm
  Ès un cobrament de rescat Jèssica?
  rd 02/02/2021 3:13 pm
  mentidera i botiflera
  Aquesta senyora no s'assabenta 02/02/2021 2:52 pm
  Que els presoners polítics no volen l'indult, volen l'amnistia!. Si aquests son els progressistes anem ben arreglats.
  Vaga i frau 02/02/2021 2:46 pm
  Mira noia, quan vas ensenyar a tot el món, la papereta del NO, perd tota credibilitat amb aquestes qüestions, sobretot quan un es fa soci del 155, per partida doble, extrema dreta inclosa
  Eloi Ferrer 02/02/2021 2:33 pm
  Uiiii! Que béeee! Amb el que ha burxat en Jaume Asens... Però d'AMNISTIA, que és el que correspon, ni mu.
  Ramon 02/02/2021 2:18 pm
  WE SHALL NEVER SURRENDER!!!

Nou comentari