Albiach emmarcaria un Govern en solitari d’ERC en un pols amb JxCat “per veure qui és el traïdor”

La líder d'ECP denuncia que els socialistes "no estan sent valents" amb els indults a l'espera de les eleccions a Madrid

La presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha assegurat que la possibilitat de governar en solitari que han plantejat tant ERC com Junts és “un pols” per veure “qui és el primer traïdor que trenca la suposada unitat independentista”. En una entrevista a Ser Catalunya, Albiach ha demanat “valentia i responsabilitat” a ERC per formar un Govern progressista al marge de JxCat, de qui ha alertat que són socis “molt poc fiables“. D’altra banda, la líder d’ECP al Parlament ha denunciat que els socialistes “no estan sent suficientment valents” amb la tramitació dels indults perquè estan esperant que passi la convocatòria electoral a Madrid, el 4 de maig. “De vegades, massa sovint, pensen més en fites electorals que en accions a mig termini“, ha dit.

La presidenta d’ECP al Parlament ha instat ERC a ser “valenta” i apostar per un Govern alternatiu amb els comuns. De fet, Albiach ha remarcat que si la legislatura passada ja van denunciar en repetides ocasions que l’executiu “arribava tard i malament” ara s’està veient com la legislatura “també començarà tard i malament”. “Què ha canviat perquè ara funcioni, si les relacions estan més degradades?“, ha demanat, per afegir després que veu “incapacitat per remuntar”.

Albiach ha insistit que tenen “canal de comunicació obert” amb els republicans però ha lamentat que ERC està “molt enganxada i enrocada” a les negociacions amb Junts. En relació a la possibilitat que ERC formi part d’un govern en solitari, Albiach ho ha emmarcat en un “pols” entre republicans i Junts “per veure qui és el primer de trencar la suposada unitat independentista” i que el primer que ho faci “sigui el traïdor”.

A més, els ha advertit que Junts són “un soci molt poc fiable” perquè “té un amalgama a dins que no saps el que vol”. Albiach s’ha referit així a la polèmica amb el diputat Jaume-Alonso Cuevillas a la Mesa, que va renunciar al seu càrrec després de discrepàncies sobre les iniciatives que calia tramitar. D’altra banda, ha acusat Junts de tenir “molt poc respecte a les institucions i a l’autogovern de Catalunya” i ha assegurat que durant les negociacions no s’està pensant en les necessitats del país sinó en els interessos del país.

Comentaris

  fat boy 08/04/2021 4:23 pm
  No t'amoinis Albiach, tu seras sempre la renegada per antonomasia.
  LSO 08/04/2021 2:41 pm
  Una delatora , soplona hablando de traidores, menudo chiste. El proyecto social de estos comuners es insuperable, cada día esta insípida se parece más a la Arrimadas, pero con menos gracia, al menos la Arrimadas me recordaba a la Lina Morgan, en la película "La tonta del bote".
  odisea 08/04/2021 2:15 pm
  Si pacta con vosotros los del 155,ya sabemos quien es el traidor.
  odisea 08/04/2021 2:15 pm
  Si pacta con vosotros los del 155,ya sabemos quien es el traidor.
  A la fastigosa de l'Albiach 08/04/2021 2:05 pm
  Els de la Comuna Pudenta no saben què fer per no desaparèixer. Sóu prescindibles del tot. Només foteu nosa als catalans
  amb comu no podem 08/04/2021 1:12 pm
  a veure kejika albiach, traïdor, tu parles de traïdors, va noia, no em facis riure. És necessari recordar-te que vas votar NO, tu i la resta de comunerus, en el plens del 6 i 7 de setembre del 2017, tal i com vau mostrar les paperetes a les càmeres i als unionistes. Cal recordar-te que la frau kolau, va acceptar els vots gratuïts del manuel vals, i va pactar amb els fundadors del tripartido del 155, per mantenir la poltrona a l'alcaldia de Barcelona, i així evitar que el Sr. Maragall, en fos l'alcalde. Cal recordar-te que el gobierno de la una grande y libre, el formen psoe i comunerus. Va noia va, qui és el traïdor, he kejika
  Ramon C 08/04/2021 12:50 pm
  La senyora Albiach no té sentit del ridícul ? Aprofito l'avinentesa per a demanar-li que n'espera d'Espanya...

Nou comentari