El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiach: “La detenció de Costa és causa de la nefasta judicialització, però ara comença una nova etapa”
  • CA

La presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha assenyalat que el que ha passat aquest dimecres amb la detenció de l’exvicpresident del Parlament Josep Costa per no comparèixer a declarar al TSJC és conseqüència de la “nefasta judicialització” de la política i per això ha apostat per tornar a “empènyer” per portar els assumptes de la política, a la política. En aquest sentit, ha destacat la “nova etapa” iniciada amb el reconeixement del conflicte per part del govern espanyol i la represa de la taula de diàleg.

Albiach també ha remarcat que la Declaració Unilateral d’Independència (DUI) de fa quatre anys va ser un “error polític” i ha assenyalat que així ho reconeixen les forces independentistes. Per Albiach, el que cal ara que ara és parlar del 2021 i els “reptes i conquestes” necessàries com la reforma del sistema de finançament o avançar en autogovern i competències. Per això ha remarcat la importància de la taula de diàleg amb propostes que ells han fet arribar com la desjudicialització de la política o tirar endavant la reforma del delicte de sedició. La líder dels comuns també ha criticat que el president Pere Aragonès no assisteixi a la propera cimera de presidents autonòmics i ha lamentat que “ens estiguem acostumant” a que massa vegades el Govern deixi cadires buides en cimeres importants.

D’altra banda i sobre els pressupostos del Govern, Albiach ha considerat que ara pertoca al bloc de la investidura tirar-los endavant però ha criticat que el conseller Giró encara no els hagi presentat els comptes tot i el compromís de fer-ho abans de la Mercè en cas que no s’arribés a un acord amb la CUP. Jéssica Albiach ha fet aquestes declaracions a Lleida, abans de participar en un acte de partit sobre la igualtat d’oportunitats després de la covid.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Súbdit a octubre 27, 2021 | 21:04
    Súbdit octubre 27, 2021 | 21:04
    El que es un error es pensar que amb l'odi que supuren els teus amics del 155 cap a Catalunya, ofereixin res més que la desaparició total del país.
  2. Icona del comentari de: Harrymadas a octubre 27, 2021 | 21:08
    Harrymadas octubre 27, 2021 | 21:08
    Albiach , entre los TOP 10 de miserables, mentirosos, embusteros, cínicos, etc, recuerdas tu "momento de gloria" con tu cartelito del NO , emulando a las ‘Ring girls’ , en USA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa