El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiach afirma que ERC diu en privat que “no es tanca” a cap pacte postelectoral
  • CA

La presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, ha afirmat que ERC diu en privat una cosa i en públic una altra pel que fa als pactes postelectorals. En una entrevista a Ràdio 4 i La2, Albiach ha dit que, en privat, des dels republicans li han dit que “no es tanquen a res”. La líder dels comuns descarta pactar un govern amb la CUP perquè, segons ha dit, no està pel diàleg i ha assenyalat que els seus socis són “forces progressistes que estiguin pel diàleg” en referència a ERC i el PSC. En aquest sentit, ha lamentat que es “vetin mútuament” i que el líder dels socialistes, Miquel Iceta, sembla que hagi decidit quedar-se a l’oposició i que ERC vulgui seguir amb el “desgovern” amb JxCat.

Tot i les posicions que ara expressen PSC i ERC, Albiach ha considerat que “alguns partits fan uns discursos en precampanya però que potser després de les eleccions fan un altre discurs”. Albiach ha apostat per una “cooperació intel·ligent” i ha defensat que més que un plebiscit del 50%, el seu partit prefereix parlar d’un consens del 90% per transformar la sanitat pública i impulsar un pacte nacional per la salut.

En relació a les noves mesures anti-covid del Govern, Albiach ha dit que són necessàries arribat al punt en què ens trobem però ha afegit que “no s’hauria d’haver arribat fins aquí“. I ha lamentat que no hi hagi hagut més mesures petites per evitar que s’hagi de tancar el sector de la restauració. Com a exemple ha posat intensificar les mesures de control per garantir que la gent mantingui la distància social o evitar que les persones estiguin a les terrasses moltes hores després d’haver consumit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa