Alay denuncia que Espanya intenta treure partit d’una “història de fantasmes”

El cap de l'oficina de Puigdemont ha explicat els detalls de les relacions que l'oficina ha mantingut amb Rússia

El cap de l’oficina de Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha denunciat que la polèmica la voltant de Rússia té un objectiu: Espanya intentat treure partit d’una “història de fantasmes”. En una entrevista al Més 324 aquest divendres, Alay ha explicat el context i el rerefons de l’anomenada “Operació Volhov”. Alay ha comentat els detalls de les relacions que l’oficina de Puigdemont ha tingut amb Rússia, que han estat el detonador de l’operatiu judicial.

“Després de l’octubre de 2017, i especialment amb la sortida de Puigdemont, tota la maquinària internacional es va posar en marxa. Vam començar amb una visita a Dinamarca i reunions amb polítics i diputats danesos, això es va aturar a Alemanya amb la detenció, que formava part de la fórmula de l’estat espanyol per aturar aquesta política internacional desplegada pel president mentre era a l’exili”, ha explicat Alay per contextualitzar les relacions que l’oficina de Puigdemont va mantenir amb Rússia i altres estats.

“Els missatges que s’han publicat segurament s’han obtingut de forma fraudulenta i s’han filtrat a mitjans de comunicació. Hem de suposar que aquests mòbils i els seus continguts estaven segurs, però si han sortit d’allà i d’aquesta manera és que algú els deu haver filtrat, i suposadament els mòbils estaven segurs amb la Guàrdia Civil. La lògica em diu que han estat o la Guàrdia Civil o el jutge“, ha afirmat el cap de l’oficina de Puigdemont.

EL cap de l’oficina de Carles Puigdemont ha explicat que “s’han violat els seus drets fonamentals” segons el seu parè, ja que els missatges que s’han filtrat s’han extret d’un mòbil que teòricament “estava protegit” per la Guàrida Civil,

S’han violat els meus drets fonamentals, són missatges del meu mòbil que segurament s’han obtingut de forma fraudulenta i s’han filtrat. El fiscal ha hagut de parar els peus al jutge”, ha continuat Alay. “Des de Madrid es marquen en vermell totes les relacions que es puguin establir amb Rússia, quan és una de les grans potències mundials“.

“La relació amb Rússia es troba en el marc de preparatius amb l’objectiu d’una visita de Puigdemont que havia estat convidat per un mitjà del país, tot i que al final no es va fer. Els contactes amb Rússia principalment eren amb mitjans de comunicació“, ha explicat Alay.

“Rússia nosaltres la tractem com una gran potència mundial, una altra cosa és que jo pugui estar més o menys d’acord amb la política de Rússia. La nostra ment és en clau independentista, el nostre objectiu polític és la creació d’un estat independent, i per fer això necessitem tenir relacions amb els estats del món”, ha explicat. Alay ha explicat que l’estat espanyol sempre intenta treure partit de qualsevol “història de fantasmes” entre Catalunya i Rússia.

Comentaris

  En altres paraules 04/09/2021 10:59 am
  La colla de JxCat, ConsellxPuich i tal són tots uns fantasmes. Gràcies Alay per aclarir conceptes. La Clarita el va definir com "anar de farol".
  Doctor Strangelove 04/09/2021 11:25 am
  Quan parles amb comunistes vol dir que ets una mala persona! Això és el que sou en realitat. Doc.
  Capità 04/09/2021 11:28 am
  Si clar, per això ho diu fins i tot el New York Times
  Pepet 04/09/2021 1:00 pm
  Alay era partidari de Trump, i els de Waterloo voldrien que manés el PP+vox per poder fer política victimista. Quan tens un muntatge virtual i et dediques a fer de bruixot pots acabar fent de titella.
  Luisnomeacuerdo 04/09/2021 2:47 pm
  Ayaayay , ayaayay, co o se le está cerrando el ojete a este fascista independentista, si todo va según lo previsto, otro fanático a tomar por culo y ya van cuatro mil. Nos va a quedar una comunidad Autónoma de dulce.
  Ferran 04/09/2021 4:17 pm
  Guardia incivil---des gobierno---"servicio"secreto---CIA---cualquier periódico USA y ya tenemos al Sánchez disfrutando como buen trilero...
  Pedro 04/09/2021 7:03 pm
  ¿ España? Lo que pasa es que los del Món sólo publican lo que les interesa, que para eso viven de las subvenciones. Que digan que son informes de la inteligencia europea. Hala, a leer el artículo del New York Times.

Nou comentari