El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Així serà la Via Lliure de la Meridiana
  • CA

Quan el rellotge marqui les 17:14 hores es donarà el tret de sortida a la Via Lliure, l’acte multitudinari a la Meridiana que la campanya unitària d’Ara és l’Hora, formada per l’ANC i Òmnium, han organitzat per engegar la campanya electoral de les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre. Aquesta és la guia pràctica per a la mobilització.

On i quan es farà?

Ara és l’Hora vol omplir la Meridiana des del carrer de Rosselló i Pòrcel fins al parc de la Ciutadella, ja que un dels símbols de l’acte és “traspassar el poder simbòlic del poble a les portes del Parlament de Catalunya”. El recorregut total és d’uns 5,2 quilòmetres. L’acte durarà una hora i mitjà aproximadament, amb els parlaments inclosos, i començarà l’Onze de Setembre del 2015 a les 17:14 hores. S’espera que a les 19:00 hagi acabat. 

Què s’hi farà?

Aquesta vegada el blanc agafa el relleu dels colors protagonistes de les mobilitzacions del 2013 (groc) i del 2014 (groc i vermell). Segons l’organització de la Via Lliure, el blanc simbolitza un llibre buit que servirà per escriure com es vol que sigui el nou Estat. Aquest mateix color es tenyirà d’uns quants color més que alçaran els assistents a la Meridiana, per demostrar que en el nou país hi cabrà tothom.

Com es dividirà la Meridiana?

La Via Lliure quedarà dividida en 10 eixos, els mateixos que des del juliol han marcat la campanya d’estiu de l’ANC i Òmnium per escalfar motors de cara al 27-S. A part dels eixos hi haurà 135 trams, un per cada escó del Parlament de Catalunya, que són pels quals la gent s’ha d’anar repartint a mesura que s’inscriu a la Meridiana. Els eixos serviran per definir els colors de la Via Lliure, i cadascú tindrà una fletxa del seu color corresponent.

A part, hi haurà una gran fletxa que recorrerà tota la Via Lliure per un carril central alhora que al seu voltant els assistents fan una gran onada fins arribar al Parlament de Catalunya. Els manifestants tenyiran de color la Meridiana amb les seves fletxes. 

Hi haurà marxandatge?

Sí, aquesta vegada es vendran samarretes blanques amb les fletxes de colors. En un comunicat intern al qual hi ha tingut accés El Singular l’organització informa que cada manifestant, “a més de la samarreta i altres complements”, tindrà “un punter genèric perquè el pinti del color del seu eix”, de manera que la fletxa que es repartirà serà blanca.

Com m’hi apunto?

Les inscripcions s’han obert aquest dimarts 21 de juliol. En aquest enllaç hi trobareu tota la informació.

Dels 10 actes que ha preparat Ara és l’Hora arreu del territori -se’n fan des del 5 de juliol fins al 5 de setembre-, els següents són aquests:

  • 25 de juliol: Lleida (diversitat)
  • 2 d’agost: Bolvir (Cerdanya), (sostenibilitat)
  • 8 d’agost: Vendrell (igualtat)
  • 15 d’agost: Reus (benestar i justícia social)
  • 22 d’agost: Gironès, La Selva (innovació)
  • 29 d’agost: El Voló (regeneració democràtica)
  • 5 de setembre: Santa Coloma de Gramanet (educació i cultura)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa