El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Afers Interns investiga ara els Mossos constitucionalistes
  • CA
Luis Ángel Gómez, de la UMC, vestit de Mossos, condecorat i saludat per Álvaro de Marichalar
Luis Ángel Gómez, de la UMC, vestit de Mossos, condecorat i saludat per Álvaro de Marichalar | UMC

 

 

Arran de la procés sobiranista i, sobretot del referèndum del Primer d’Octubre es va crear la Unió de Mossos per la Constitució. Una associació de la policia catalana de caràcter unionista i defensors de la Constitució. Una entitat que ha anat agafant protagonisme en els darrers mesos per la seva activitat pública, que ha estat notòria en els actes i concentracions organitzats per col·lectius i partits unionistes com ara Vox que han generat algun neguit dins el cos. 

 

 

Una activitat que ha disparat les alarmes al complex Egara de Sabadell, el quarter general dels Mossos, sobretot a la cúpula de comandaments. De fet, el trasbals que ha suposat el procés pel cos -amb processament del Major Josep Lluís Trapero inclòs per sedició- fa que s’hagin generat anticossos reflexes en qualsevol activitat dels efectius del cos que ensumi a posicionament polític. Sobretot, en el que suposa l’ús del símbols i del nom del cos en qualsevol acte de caire polític

 

 

Atesa aquesta circumstància, segons ha pogut saber El Món, la poderosa Divisió d’Afers Interns dels Mossos, -la policia que s’obliga a vigilar els policies- ha encetat una Informació Reservada i ha citat el president de la UMC, Ángel Gómez, per aquest divendres 27 de juliol. Oficialment,  es desconeixen els motius de la citació i amb quin argument s’investiga el president de l’associació policial. Fonts d’Interior asseguren que l’expedient s’obre per unes entrevistes que algun representant de l’associació va fer amb la cara tapada a Espejo Público després del referèndum de l’1 d’Octubre. 

 

 

Des de la UMC no amaguen el cap sota l’ala  i recorden que Gómez també és dirigent del CSIF a Catalunya, el sindicat majoritari de funcionaris a l’Estat. Fonts de l’associació també retreuen a Interior que utilitzi la DAI per aquests afers. De fet, pels Mossos Constitucionalistes Interior “no reflexiona” davant el que consideren un “abús de les Informacions Reservades d’expedients disciplinaris”. Un “abús” que consideren demostrat amb la quantitat d’expedients que acaben tombats al Constenciós Administratiu. 

 

“És més, el model de la prevenció i riscos laborals en múltiples casos de presumptes assetjaments laborals es ventilen amb l’espasa de Dàmocles de l‘expedient disciplinari molt utilitzat sota consignes de Prefatura i la Direcció General de la Policia”, apunten des de la UMC. En qualsevol cas, fonts de la UMC esperen a complir amb la primera citació per veure l’abast de la Informació Reservada.

 

La situació arriba poc dies després que la mateixa Divisió d’Afers Interns hagi proposat una sanció de quatre mesos a un dels impulsors de Mossos per la Democràcia, Albert Donaire. La policia que vigila la policia ha proposat sancionar l’agent amb quatre mesos de suspensió de sou i feina, per uns articles publicats al web Mossos per la Democràcia i per criticar la mossa que va insultar el president Carles Puigdemont.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa