Aquestes són les activitats essencials definitives segons el govern espanyol

El govern espanyol va publicar aquest diumenge a última hora el BOE que indica quines són les activitats essencials i per tant quins són els treballadors que a partir d’aquesta setmana podran sortir de casa per anar a treballar mentre duri l’estat d’alarma.

Podran anar a la feina tots aquells treballadors del món de la Sanitat. És a dir, metges, infermers i tot aquell personal que durant aquests dies duu a terme una tasca imprescindible per combatre el coronavirus.

També es considera una feina essencial aquella que està dins dels serveis bàsics. És a dir, l’alimentació i les farmàcies. Aquí també s’hi inclouen els estancs de tabac, les benzineres i les compres per Internet.

Tot el que són Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat es consideren imprescindibles. És a dir, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra, Ertzaintza, Policia Local, etc.

Els mitjans de comunicació també estan considerats com un servei essencial. És per aquest motiu que els periodistes o els treballadors que es dediquin a aquest sector podran sortir de casa per anar a treballar.

En el mateix sentit, podran sortir de casa els treballadors dels serveis funeraris i Correus. Els treballadors del transport públic també podran anar a treballar, ja que es considera un servei imprescindible. També podran anar a treballar les persones que treballin en un banc.

Per altra banda, també poden sortir de casa els treballadors de manteniment, neteja i valència.

Nou comentari