El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Acord ‘in extremis’ per desbloquejar la vaga dels transportistes
  • CA

Els transportistes han desconvocat la vaga que tenien prevista per als dies 20 i 22 de desembre després que la negociació amb el govern estatal hagi arribat a un acord “acceptable”, segons els representants del col·lectiu. Just unes hores abans anunciaven que les xerrades amb l’executiu no prosperaven i anunciaven tant el manteniment de l’aturada com una marxa lenta per la ronda litoral de Barcelona el dilluns 20. Els transportistes advertien feia dies que no s’estava donant al sector “la importància que té” ni s’estava valorant la situació “delicada” en què es troben “milers d’empreses”. Finalment, però, la negociació ha permès arribar a una postura de consens que els transportistes preveuen explicar aquest dissabte.

Una de les entitats adherides a la protesta que s’havia convocat és l’Associació General d’Autònoms-Pimes de Transportistes de Catalunya (AGTC), que a través d’un comunicat, havia explicat que la marxa lenta estava prevista dilluns de 09.00 a 13.00 hores. L’anunci augurava circulació densa i dificultats per moure’s en vehicle a inicis de la setmana que ve a Barcelona pel col·lapse a la Ronda Litoral, una de les artèries de la ciutat.

El sector del transport de mercaderies protestava per la reducció dels temps d’espera en les operacions de càrrega i descàrrega i, alhora, reivindicava que els camioners estiguin exempts del pagament de peatge en autovies, una reducció en les cotitzacions dels conductors de vehicles pesats a la Seguretat Social en concepte d’accidents, el manteniment de la devolució mensual d’una part de l’impost d’hidrocarburs que es paga pel gasoil i retorn per part del Ministeri d’Hisenda de tot l’import que es va abonar en concepte de cèntim sanitari, entre altres reclamacions.

Encara no se sap què inclou l’acord a què han arribat amb la Moncloa, però el titllen d'”acceptable”, el que ha provocat que es desconvoqui la mobilització prevista a partir d’aquest dilluns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa