Ábalos confirma que recorreran la llei catalana d’habitatge però no en demanaran la suspensió

El ministre diu que és "impossible" no recórrer però defensa que no sol·licitar la suspensió és "un gest important"

El ministre de Transports i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha confirmat que el govern espanyol recorrerà al Tribunal Constitucional la llei catalana d’habitatge però que no en demanarà la suspensió automàtica. En roda de premsa aquest dilluns després de l’executiva del PSOE, Ábalos ha afirmat que és “impossible no recórrer” amb un informe del Consell de Garanties Estatutàries “tan negatiu”. “Si l’anticonstitucionalitat és tan evident, no ho podem passar per alt“, ha dit. Tanmateix, el ministre ha remarcat que és “un gest important” el fet que l’executiu de Pedro Sánchez opti per no sol·licitar la suspensió de la norma, amb la qual cosa es mantindrà vigent fins que el TC resolgui el recurs o hi hagi llei estatal.

Ábalos ha subratllat que el govern espanyol treballa per tenir una llei d’habitatge que “garanteixi la seguretat jurídica” perquè “l’única manera de garantir un dret és fer-ho dins del dret”. El sindicat de llogateres ha convocat aquest dilluns al vespre una concentració davant la seu del PSOE a Madrid contra el recurs i per pressionar perquè es faci la llei estatal d’habitatge.

Comentaris

  ton c. 14/06/2021 3:47 pm
  SPDONCS, DE QUE COLLONS SERVEIX RECORRER UNA LLEI, SI DERÉS ET DONEN LA RAÓ I NO EN DEMANES LA ANUL-LACIÓ, SON BEN ESTRANYS AQUETS ESPANYOLS.
  Jca 14/06/2021 4:24 pm
  Perque tenim un Parlament, si no es poden fer lleis en questions com aquestes, tant importants. Hem pot aclarir algun politic perque tanta comissio i estudi, si els que manan son els lletrats de la camara. Vergonya de defendre aquest Parlament
  Laietana 14/06/2021 4:26 pm
  No hace falta que pidan la suspensión, ya lo hará el TC y ellos quedarán estupendamente (ante todos aquellos que les compran estas mamarrachadas , por supuesto).
  Pep 14/06/2021 6:18 pm
  La xusma ibèrica recorrerá la llei catalana d'habitatge. Quins podrits esteu fets.
  Maduro, llevate a tu camarada kolau y sus okupas, por Stalin!!! 15/06/2021 6:58 am
  Fer lleis colauiestes d'avecrem, mal fetes, de part i comunistes.calvet, es normal que baixin perl WC amb aigua contaminada i admirada perla Kaos Kolau, la venezolana per la miseria dels barcelonins. BCN NO ES CARACAS, NO ES KOLAU la jefa del okupes i quinquis que controlen Barcelona i fa el quevolen

Nou comentari