Acabava el darrer article de l’any passat posant el pes del manteniment del consens sociopolític al voltant del català a Catalunya en el govern i en el PSC, davant les forces centrípetes i ultres i davant d’una actitud “sorprenent” del govern Sánchez de no defensar la LOMLOE davant dels postulats de la llei Wert.

Però de moment només hem vist mostres socialistes de xuts cap amunt i passis de pilota a banda i banda del PSC (“cal complir les sentències”) i avui de la ministra de Justícia (“Estem en un Estat de dret i en un Estat de dret es respecta la llei, la Constitució i les sentències”). Si les sentències fan referència a articles derogats d’una llei, que ja no existeixen, que han estat substituïts per altres articles en sentit diametralment diferent, les sentències contradiuen la llei. La Constitució no parla del 25% de castellà a les escoles, és que ni tan sols esmenta pel seu nom el català ni cap de les altres llengües oficials.

No hi ha hagut ni la fermesa mínima de defensar una llei aprovada pel govern Sánchez que tenia coma ministre de Sanitat Salvador Illa. La ministra d’Educació avui s’ha amagat darrere de la ministra de Justícia, i fins al moment ha estat incapaç de defensar no només la literalitat de la llei que va promoure la seva antecessora en el càrrec Isabel Celáa, sinó les raons sociolingüístiques, competencials i socials que hi ha darrere dels nous articles de la nova llei i de la Llei d’educació de Catalunya. Si la ministra d’Educació reclamés l’execució de la sentència, renunciant a l’aplicació de la LOMLOE, hauria de renunciar al seu càrrec.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 25, 2022 | 08:22
    Pere LLimonera i Citronell gener 25, 2022 | 08:22
    No hablo catalán, no entiendo.
    • Icona del comentari de: JordiP a gener 25, 2022 | 13:14
      JordiP gener 25, 2022 | 13:14
      Que has caigut del llit, avui? O t'ha aixecat imperativament la pròstata?
  2. Icona del comentari de: Ricard a gener 25, 2022 | 09:12
    Ricard gener 25, 2022 | 09:12
    La xenofobo-pancastellanista ministre ja ha reclamat l'execució de la sentència...
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 25, 2022 | 13:00
      Pere Llimonera i Citronell gener 25, 2022 | 13:00
      Si estas haciendo ese comentario es porque ya estas fanatizado, radicalizado como tantos separatas suprematas seguidores del Nacional-Catalanismo; porque un fanático no escucha otra opinión solo la descalifica... no tiene criterio propio, solo repite los mantras con que le han adoctrinado o lo que dice su Líder... No acepta ser interpelado, porque no entiende que otros piensan diferente; no tiene capacidad de debatir porque esta inoculado del dogma de la Fe de su Verdad absoluta... No sabe discernir información de manipulación; y sobretodo, no razona, no piensa , es un fanático, exactamente como tú... En Democracia (claro que ni los ultras de Derechas ni los ultras de Izquierda suelen ser Demócratas), los argumentos se refutan no se descalifican, ni se veja al oponente por sistema, sin ademas dar razones, ni explicar el porqué...
  3. Icona del comentari de: Narcís a gener 25, 2022 | 10:01
    Narcís gener 25, 2022 | 10:01
    La llei no diuen ser la llei ? I si aquesta llei respecta la constitució ( i conseqüent estatut ) o " respectar i protegir " el català .. què fum tribunal quin fos ? PD : passen per damunt de l' estatut via congreso, via Senado i, per si no fos prou, via referèndum . . tot plegat, com manen ells amb sa majoria demogràfica no catalana .. i , a sobre, ' dicten ' judicialment ( que no jurídic de res ) el contingut d' allò que resta ? Nota : tothom sap castellà que no pas tothom sap català ni parlat ni de bon tros escrit .. i això és demostrable a qualsevol seu judicial ! Anotació al marge : així aquesta ordre del 25% no pot ser ni politica, ni jurídica, ni social .. que sí prevaricadora, que sí anihiladora de nostra idioma/ llengua, llenguatge .. som a casa que no pas a casa aliena ( donin defora aquest percentatge de castellà si el troben tan decent ! ) ! Incidència : ara que hi penso , col·legis privats així francesos, alemanys .. també els obliguen en castellà i a mateixes TTCC ( terres castellanes ) ?
  4. Icona del comentari de: JordiP a gener 25, 2022 | 13:20
    JordiP gener 25, 2022 | 13:20
    El TC hauria de admitir el recurs de la Gene i declarar la il·legal decisió de la JE per inconstitucional. A mes, hauria de propinar una bronca a la JE per excedir-se de les seves competències. Potser la JE està cometent prevaricació. No veig que tal Junta tingui atribuciones judicials, de manera que si vol sancionar algú ho hauria de fer demanat-lo a un tribunal, en aquest cas el Suprem.
  5. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 25, 2022 | 13:48
    Gonzalo gener 25, 2022 | 13:48
    Pensamiento indepre: un 25% de castellano es mucho. Un 100% de catalán, no. Así salen luego los niños en tractorlandia, que según ellos mismos dicen, se "desenvolupan" perfectamente en castellano.
  6. Icona del comentari de: Prendrem mal. a gener 26, 2022 | 10:50
    Prendrem mal. gener 26, 2022 | 10:50
    Estem en mans de polítics que dieu ser independentistes. Solament arribeu a la categoria d'ineptes. Ens heu traït o sou tant dolents que no en sabeu més? El mal que ene esteu fent us esclatarà a la cara a tots plegats, dolents i dolenta!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa