L’última grossa d’aquest alcalde que tenim els barcelonins és que “la Diagonal no és una via important de pas”. La cosa no passaria de frase ocorrent i divertida si no fos que aquest és l’home que representa que més hauria de conèixer la ciutat: i per a fer la cosa encara més hilarant, no només ho diu sinó que ho raona. De la manera següent: “no és una via important de pas i cada dia ho és menys, perquè cada vegada està més associada a la congestió”. De premi Nobel, en efecte. I s’ha quedat tan ample davant dels micròfons de COMRàdio.

Cal tenir un cervell realment complicat per a fer aquesta derivació lògica, que va des de la congestió de la Diagonal fins a creure que NO és una via important de pas. Els usuaris matinals d’aquesta artèria de la ciutat pensarem en ell cada vegada que ens hi trobem embussats o que simplement hi fem caravana. Provin vostès de fer el trajecte Mallorca-General Mitre, per exemple, a través d’aquesta via “poc important de pas” a les 8 o a les 9 del matí. O a les 7-8 del vespre, tant se val. El que és greu no és que la congestió sigui ben notòria, sinó que d’això l’alcalde en deriva la conclusió que és una via de relativa transcendència. I d’aquí, és clar, troba la justificació per a perpetrar el despropòsit de referèndum que ha de transformar l’avinguda en una rambla, en un bulevard o en el Bulevard de la Rambla.

No s’atura aquí, sinó que a més afegeix que per a la circulació de cotxes “ja tenim la xarxa de l’Eixample”. Que tremolin els veïns de l’Eixample barceloní, entre els quals m’hi compto. Sens dubte, per a Hereu, Casanova o Provença són “vies importants de pas” molt més determinants que l’avinguda Diagonal. Els veïns de tota la ciutat faran bé de votar l’opció C, aquella que no publicita l’Ajuntament en cap de les pancartes que paguem entre tots. Aquella opció, la C, que implica renunciar als dos únics projectes que Hereu ens vol fer tenir en compte. Com si fóssim urbanistes, però encara més greu: com si fóssim imbècils i ens empasséssim que això és veritable participació ciutadana.

Crec que els ciutadans de Barcelona seran prou llestos com per agafar les intencions de l’alcalde i optar per la C, sense respondre a les provocacions del mateix Jordi Hereu que vol titllat d'”immobilistes” aquells que senzillament discrepen de les seves dèries. Aquest Ajuntament que no va fer cas de la majoria democràtica per al traçat del TGV, aquest Ajuntament que gasta obscenament en autobombo, que no fa complir les ordenances, que amaga opcions als ciutadans i que insulta els qui no són de la seva corda, mereix un vot massiu a l’opció C. No ens empassarem la A d’aberrant, ni la B de barroer ni la que llueix més aquest estil de governar la ciutat: la D de dèspota.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa