Infants i joves sense campaments? Una crida a la societat catalana

"Com poden autoritzar-se revetlles de Sant Joan, per posar un exemple, de fins a 800 persones i no poden fer-se uns campaments amb 25 infants?"

Volem compartir i fer una reflexió davant els actuals protocols que fan impossibles la realització de campaments dels agrupaments escoltes aquest estiu, alhora que la situació seria ampliable a moltes activitat de colònies i casals d’estiu.

Posem de manifest la importància que els infants i joves del país puguin, després de quedar-se sis mesos sense activitat escolar, desenvolupar, amb certa normalitat, una activitat rellevant per a la seva socialització i suport mutu emocional, aquest estiu.

Els infants i joves no poden tornar a ser els grans oblidats de la societat com ho han estat els darrers mesos perquè no votin, no tinguin una veu sectorial empresarial articulada potent o no siguin cap grup de pressió articulat. Els infants i joves del nostres país, futurs ciutadans han de poder desenvolupar una activitat que no té perquè comportar un risc, de quasi cost zero per a les administracions i la societat perquè el costegen les pròpies famílies però de importància com és l’educació no formal. Només fa tres mesos, quan s’inicia en confinament, es va exposar per part de tothom que aquest espai reduït de cost emocional, psíquic, físic, relacional per als infants quedaria alleugerit amb un estiu especial. És l’hora de poder garantir aquestes activitats arreu del país sense risc per ells ni per a la població en general. I es que en si no suposen cap risc suplementari a les múltiples activitats que la societat ja autoritza a poder-se desenvolupar. Només demanem un tracte igualitari i no un tracte discriminatori per a milers i milers d’infants i joves.          

Costa d’entendre com s’han obert bars, discoteques i places de braus i no poden  fer-se una campaments d’agrupaments o d’unitat, amb una mínimes condicions tècniques com ho faran tantes activitats aquest estiu. Com poden autoritzar-se revetlles de Sant Joan, per posar un exemple, de fins a 800 persones i no poden fer-se uns campaments amb 25 infants?

De sempre que els campaments d’estiu son l’espai per excel·lència per a l’escoltisme, un aprenentatge vivencial que el fa únic i significatiu, que tanca l’any i dóna sentit a aquesta educació no formal tan important com escola de vida per a milers i milers de persones que han passat al nostre país per aquest escola de ciutadans compromesos i responsables com és l’escoltisme català. 

 

Per tot això demanem:

-Una revisió dels protocols actuals que fan impossibles els campaments d’estiu. Es poden delimitar transports per part de famílies, activitats a l’aire lliure que segons tot els informes mèdics baixa enormement el risc efectiu de contagi. Són activitats entre població amb una incidència de contagi molt baixa i només cal delimitar una persona responsable que vetlli per compliment mínim de certs protocols.   

-Que aquesta activitat sigui precisament un repte d’aprenentatge, de responsabilitat col·lectiva per part de les famílies, caps i infants, tota la comunitat educativa de com fer aquests campament enguany. Una presa de consciència i pràctica, el millor aprenentatge.

– Resoldre la gran incoherència que hi hagi moltíssimes altres activitats i els campaments que es produiran bàsicament entre juliol i agost, període on l’activitat de la virus segons tots els experts coincideixen serà pràcticament zero no puguin fer-se. Doncs perquè castigar milers i milers d’infants i joves del nostre país?

Amb tot demanem al govern català que revisi aquests protocols i permeti una activitat tan necessària i pedagògica com sempre han estat i mes engany que els infants s’han quedat sense altres espais de socialització rellevants. Els infants tenen dret a la infància i les activitats que formen part significativa d’ella.      

Nou comentari