El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC ven el president Puigdemont a canvi de Marta Rovira

La derogació del delicte de sedició anunciada per Esquerra Republicana és mentida. Oblidem-nos del que diu o deixa de dir Pedro Sánchez. Sánchez, a més de mentider compulsiu, és un cínic amb el qual cap independentista no hauria de perdre el temps. No és ell, doncs, el problema. El problema són els qui, dient-se dels ‘nostres’, l’apuntalen a Madrid, legitimen el seu buidatge de competències –no cal enumerar-les, oi?– i porten a terme una operació dermoestètica de tots i cadascun dels seus plans per emmordassar el nostre país reduint-lo a quatre províncies espanyoles. Aquests són els que hem de foragitar del Govern. Pedro Sánchez pot ser cínic i mentider, sí, però no és cap traïdor. És nacionalista espanyol i exerceix de nacionalista espanyol. És contra els qui revesteixen les seves mentides que hem d’enfocar la nostra acció, perquè sense ells Sánchez no se’n sortiria. Tota tirania necessita col·laboradors entre els tiranitzats, i Espanya els ha trobat en Esquerra.

Ja fa molt de temps que Esquerra treballa per a una cúpula que no és independentista –remarquem-ho: no és independentista– i en contra dels interessos de Catalunya per mitjà de pactes inconfessables per frenar tot activisme, per decapitar tots aquells adversaris que posen Esquerra en evidència i per desqualificar tota persona que no combregui amb la submissió o que no beneeixi la Taula de Diàleg Autonòmic, que és l’instrument publicitari d’aquest partit per vendre com a triomfs les ensarronades que acorda amb el PSOE.

Parem atenció en l’energia que posen Pere Aragonès i Oriol Junqueras, els dos grans representants de Sánchez a Catalunya, cantant les excel·lències dels acords sobre el delicte de sedició. Juren i juren, sense rubor, que queda derogat i, per si fos poc, es presenten com els artífexs de la maniobra. Tant els fa que sigui un frau, l’important és que la gent s’ho empassi. Aragonès, pel seu càrrec, és qui més publicita el frau revestint-ho de gesta: “Ningú no empitjorarà la seva situació, ningú no estarà pitjor del que estava abans”. 

Quina gesta més impressionant, la d’aquest partit, que ven com un triomf galàctic el fet de quedar-nos tan malament com estàvem. És a dir, que allò que havia de servir per ‘estar millor’ només serveix per a no ‘estar pitjor’. Ens imaginem un metge que, incapaç de confessar la seva inèpcia per alleujar el nostre mal, es vantés de no haver-lo empitjorat?: “No s’amoïni, estimat pacient, li prometo que quan jo me’n vagi, no es trobarà pitjor del que ho estava quan he arribat. Per cert, la visita me la paga vostè mateix o la seva dona?”.

La inèpcia és perdonable, el cinisme no. Vejam, doncs, en què consisteix l’ensarronada de la taula de diàleg. D’entrada, cal dir que l’interès del PSOE en aquesta taula no va més enllà de la simple foto de cara a la galeria europea; res més. És Esquerra qui, per disfressar la seva deserció de l’independentisme, necessita fer creure als catalans que la submissió és molt productiva. ‘A més submissió, més benestar’, en seria l’eslògan. Política immobilista i de dretes, la seva. Totes les dones maltractades del món haurien de prendre nota d’Esquerra: com més submises, més tranquil·les. ¿Que no és una victòria aconseguir que el marit et doni vuit cops de puny, en comptes de deu? 

Esquerra i PSOE han perpetrat una operació consistent a netejar la imatge d’Espanya, fent-la semblar una democràcia homologable amb Europa, mitjançant un nou redactat del text que fins ara la comprometia. És a dir, atès que no es pot apallissar, perseguir i empresonar l’independentisme acusant-lo de sedició, se l’apallissarà, perseguirà i empresonarà acusant-lo de “desordre públic agreujat” i de “posar en perill la pau i la tranquil·litat públiques”. No et tancaran tretze anys, però un bon grapat no te’ls treu ningú. Que ben lligat, oi? El que ens volen vendre com un guany, una millora, un avenç, és en realitat una pèrdua, un agreujament, un retrocés. A partir d’ara, amb l’homologació del concepte, Espanya podrà perseguir tota acció independentista. Tota acció contrària a la ‘unidad de España’ serà tipificada com un “desordre públic agreujat” i els acusats seran empresonats per “perjudicar la convivència” entre opressor i oprimit.  

La resta fa baixada, perquè després, com sabem, “la fiscalia te lo afina” i els tribunals franquistes ho segellen. I quina és la peça major que tant Espanya com Esquerra volen caçar? El president Puigdemont, naturalment. Per tal que ningú no faci ombra a Oriol Junqueras i Marta Rovira en unes eleccions catalanes, Esquerra necessita com l’aire que respira que el president Puigdemont deixi de tenir veu a Europa. Ja fa temps que, amb la calculadora electoral a la mà, Esquerra somia amb una Laura Borràs inhabilitada i amb un president Puigdemont empresonat. I aquest és el moll de l’os de la maniobra que han ordit ERC i PSOE. Ho explica el govern espanyol: 

PEDRO SÁNCHEZ, president: “Els delictes no desapareixen. Carles Puigdemont, quan hagi de comparèixer, i compareixerà, n’estic convençut, davant la justícia espanyola, haurà de retre comptes dels delictes comesos el 2017”.

NADIA CALVIÑO, vicepresidenta: “Recordeu que la dificultat d’aconseguir l’extradició de Puigdemont –que és allò que volem tots–, és que vingui a Espanya, que compleixi i que comparegui davant la justícia i compleixi la pena que li correspongui; la dificultat de l’extradició és perquè el nostre tipus penal de la sedició no existeix en altres països. […] La reforma del delicte de sedició pot afavorir que en un moment donat hi pugui haver l’extradició que no hi va ser en el passat. “

PATXI LÓPEZ, portaveu del PSOE: “La justícia espanyola no va trobar la col·laboració d’altres països europeus per a les extradicions, perquè, en no haver-hi un delicte homologable en aquells països, no es complia el requisit de la doble incriminació que s’exigeix per a les extradicions. Bé, doncs, això ja està arreglat. Ja no hi haurà santuaris a Europa per als qui cometin delictes d’ordre públic”.

La traïció sempre és fastigosa, però el que ha ordit Esquerra a Madrid, a banda de la venda fal·laç i cínica que n’està fent (reverberada per la seva cort de tertulians), el que ha tramat, en definitiva, a esquena de Catalunya, és tan greu, tan vergonyós, que només pot ser qualificat d’abominable. Han canviat la llei per poder ‘caçar’ el president Puigdemont. Aquesta és la clau de l’operació disfressada de “reforma” i “desjudicialització”. Clar i català: Esquerra ha venut el president Puigdemont a canvi de Marta Rovira i de l’habilitació de Junqueras, que no podia presentar-se a les eleccions fins al 2031.

Primer va ser Meritxell Serret i ara toca Marta Rovira. Objectiu final: tota la gent d’Esquerra a casa i el president i els exconsellers a l’exili, tots de Junts, amb grillons i a la presó per tal que no facin ombra a Aragonès, Junqueras, Rovira i companyia. Però si un dia la justícia europea pica l’ham i aquest pla es materialitza, és a dir, si un dia el president Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí són extradits i empresonats, Catalunya haurà de recordar que al darrere de tot plegat hi ha Esquerra Republicana.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a novembre 22, 2022 | 20:01
  Ricard novembre 22, 2022 | 20:01
  Si no és veritat s'assembla molt a la veritat. I això és greu.
  266
  Icona de dislike al comentari de: Ricard a novembre 22, 2022 | 20:01 16
  Respon
 2. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a novembre 22, 2022 | 20:40
  Doctor Strangelove novembre 22, 2022 | 20:40
  Mira vell rancuniós, de moment ERC ha aconseguit el traspàs de 900 milions en infrastuctures, cosa que mai va fer el titella d'en Torra, i és que els corruptgents sou especialistes en vendre fum i no fer res efectiu! I a tu, t'han comprat com a sicari per insultar a ERC i defensar a l'impresentable del batxiller de Waterloo. Mira noi, no soc pas d'ERC, però he de reconèixer que almenys governen i fan coses per Catalunya, cosa que no poden fer els mediocres sense estudis de Junts pel Cash! Això és un fet objectiu, i contra la veritat no s'hi pot anar, encara que els hiperventilats i gentola vella com tu digui el contrari. Finalment, demà a veure "La Roja" a les 17.00, i a guanyar, of course! Doc.
  13
  Icona de dislike al comentari de: Doctor Strangelove a novembre 22, 2022 | 20:40 196
  Respon
  • Icona del comentari de: Lluït a novembre 23, 2022 | 11:26
   Lluït novembre 23, 2022 | 11:26
   Ui, si! Aconsegueixen engrunes que ja es tenien. Ah! Que el lladre les ha deixat anar més aviat...? Uf! A costa de què? Doncs de perjudicar Catalunya. Erc només actua per interés de partit, mai per interès de país.
  • Icona del comentari de: Francesc Fabre a novembre 23, 2022 | 13:04
   Francesc Fabre novembre 23, 2022 | 13:04
   Molt bé sí senyor! Eminentíssim doctor, ja podeu passar per caixa. PD. Veureu que en el sobre hi ha un plus per ser dels primers a fer valdre els 900 mil milions -ai no, perdó, sense el mil- com una gran conquesta. Ara ja no cal que l'Estat inverteixi res més ni del que deu ni del que toca.
  • Icona del comentari de: Quitos a novembre 23, 2022 | 13:58
   Quitos novembre 23, 2022 | 13:58
   Esos 900 millones no sé si se materiallizarán, d momento son sólo papeles, como lo son los presupuestos pactados con Sánchez, el dl pasado año sólo se ejecutó un 36% d lo pactado...y luego volvieron a pactar.
   29
   Icona de dislike al comentari de: Quitos a novembre 23, 2022 | 13:58 14
   Respon
  • Icona del comentari de: Obèlix a novembre 23, 2022 | 14:15
   Obèlix novembre 23, 2022 | 14:15
   Em sembla prou depriment que et segueixin deixant publicar els teus vòmits, benvolgut. Sempre reforçant els teus arguments espanyolistes amb insults a tort i a dret. Et desqualifiques sol
   11
   Icona de dislike al comentari de: Obèlix a novembre 23, 2022 | 14:15 24
   Respon
   • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a novembre 23, 2022 | 16:14
    Doctor Strangelove novembre 23, 2022 | 16:14
    Saps el que passa xaval, que els meus arguments són sòlids i sobretot lúcids, a més a més de ser certs. I com dic sempre "no està feta la mel per a la boca de l'ase", o sigui que millor que no els llegeixis, talòs! Doc.
    • Icona del comentari de: Lleida a novembre 24, 2022 | 08:48
     Lleida novembre 24, 2022 | 08:48
     Els teus arguments en la resposta són grollers i maleducats i fan olor de supremacisme mental. Afluixa.
   • Icona del comentari de: Trini a novembre 23, 2022 | 20:43
    Trini novembre 23, 2022 | 20:43
    Infiltrat i endollat d'ERC en alguna direcció general : neu a llegir nacio digital i deixeu el poble en pau !
  • Icona del comentari de: M.Angels a novembre 23, 2022 | 21:47
   M.Angels novembre 23, 2022 | 21:47
   Ets conscient del q dius?
  • Icona del comentari de: Guillem a novembre 23, 2022 | 22:55
   Guillem novembre 23, 2022 | 22:55
   A mi no m'han comprat,i et dic imbècil,curt de cervell,perquè a tu no t'han comprat ,a tu t'han fet una neteja de cervell que no t'han deixat n'hi una neurona aprofitable. Posar l'exemple dels 900 m...ja ho diu tot.
   • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a novembre 24, 2022 | 10:16
    Doctor Strangelove novembre 24, 2022 | 10:16
    Que un individu que no sap ni usar les comes t'insulti, és un afalac! Tros de quòniam amb potes! Doc.
 3. Icona del comentari de: x a novembre 22, 2022 | 21:36
  x novembre 22, 2022 | 21:36
  Gràcies per dir-ho en veu alta.
 4. Icona del comentari de: Kissmelcul a novembre 22, 2022 | 22:05
  Kissmelcul novembre 22, 2022 | 22:05
  Quina diferencia d’estrategia! Comin, Ponsati i Puigdemont instalats dintre la UE. Per lluitar judicialment per defensarse de la injustícia nyorda. Rovira i la cupera fora de la UE i a refugi judicial nyordo,esperant a concloure els acords dels seus partits amb el DEP estate nyordo( tot pactat abans del referèndum!) amb nocturnitat i traïdoria i consensuat amb PNV.
  • Icona del comentari de: Un altre somni humit corruptgent? a novembre 23, 2022 | 06:52
   Un altre somni humit corruptgent? novembre 23, 2022 | 06:52
   Pot demostrar el que diu? O potser és l'única fantasia que li permet arribar a l'orgasme?
   • Icona del comentari de: Lluït a novembre 23, 2022 | 11:16
    Lluït novembre 23, 2022 | 11:16
    Hemeroteca i lògica bàsica. Per exemple, els massatges de'n Junqueras al clatell de la Santamaria que va veure tothom.
 5. Icona del comentari de: Tip a novembre 22, 2022 | 22:14
  Tip novembre 22, 2022 | 22:14
  En Josep Costa ha descrit aquesta vergonya a l'article: https://www.larepublica.cat/opinio/el-rescat-dels-ostatges/ La traïció dels líders ja la va explicar en Xirinacs. Però cal recordar que els Catalans majoritàriament han abandonat la llengua catalana ajudats durant més de 40 anys per les miserables elits catalanes de pa sucat amb oli. Si comparem els comportaments dels Flamencs amb el Neerlandès - la negativa massiva a parlar francès amb els Wallons - amb els dels Catalans hi copsarem la diferència d'auto-estima i de dignitat. I més encara: el Catanyol generalitzat a la societat i als mitjans és perquè la majoria de Catalans es caga en llur pròpia llengua. Només per això s'entén que els Catalans encara siguin esclaus dels Espanyols, nació més miserable i cafre d'Europa.
  • Icona del comentari de: Jordi Romaguera a novembre 23, 2022 | 20:48
   Jordi Romaguera novembre 23, 2022 | 20:48
   Us felicito per la vostra visió. En efecte és així. Jo ho he explicat una mica més avall. Però el problema és sempre perquè nosaltres, no volem, no ens atrevim a ser catalans com deia en Pedrolo.
 6. Icona del comentari de: Penso com tu a novembre 22, 2022 | 22:31
  Penso com tu novembre 22, 2022 | 22:31
  Penso igual. He escrit molts cops quue el pitjor enemic de Puigdemont es diu Junqueras, per això aquest ja no va fer res per ajuda-lo abans de l'1d'octubre. Per això va anar a pactar amb la Santamaria... El que no entenc és com callen tots els d'ERC amb carnet o sense, tots els tertulians en parlen bé i no entenen com hi ha gent que veu la nova llei com una maniobra per acabar amb Puigdemont i amb l'independisme de base. Advocats, escriptors, periodistes... tots encisats.que greu
  90
  Icona de dislike al comentari de: Penso com tu a novembre 22, 2022 | 22:31 14
  Respon
  • Icona del comentari de: La culpa sempre és d'ERC... a novembre 23, 2022 | 13:54
   La culpa sempre és d'ERC... novembre 23, 2022 | 13:54
   El pitjor enemic de Puigdemont és ell mateix i el seu entorn immediat. Ara cal cercar culpables exteriors, ja que ells ho fan tot bé. Culpar ERC de la situació de Puigdemont és delirant i no se sustenta amb cap anàlisi racional.
   6
   Icona de dislike al comentari de: La culpa sempre és d'ERC... a novembre 23, 2022 | 13:54 124
   Respon
   • Icona del comentari de: Comentari encertat a novembre 24, 2022 | 00:27
    Comentari encertat novembre 24, 2022 | 00:27
    Amb els vots negatius, que ja se sap com es fan, es certifica que el comentari ha fet diana.
 7. Icona del comentari de: Vendetta a novembre 22, 2022 | 22:58
  Vendetta novembre 22, 2022 | 22:58
  Afusellats els traidors y las sevas familias y acabat el problema
  69
  Icona de dislike al comentari de: Vendetta a novembre 22, 2022 | 22:58 14
  Respon
  • Icona del comentari de: Lagrimitas a novembre 23, 2022 | 08:50
   Lagrimitas novembre 23, 2022 | 08:50
   Coincido contigo
  • Icona del comentari de: Scherlock a novembre 23, 2022 | 11:07
   Scherlock novembre 23, 2022 | 11:07
   L'únic que cal fer és no votar-los. La violència és cosa d'espanyols.
  • Icona del comentari de: Pepet a novembre 24, 2022 | 01:13
   Pepet novembre 24, 2022 | 01:13
   Afusellar, una actitut molt espanyola. La "y"et descobreix !
 8. Icona del comentari de: agrait a novembre 22, 2022 | 23:50
  agrait novembre 22, 2022 | 23:50
  per explicar el que molta gent veiem. m'has fet canviar d'opinio per aixo. pensava no anar a votar perque ni erc ni cup ni junts em convencen pero ara votare puigdemont. segur que la cheroki de la cup i la inutil de la serret m'han influit...i el porc venut botifler del sacrista ja es pot anar oblidant de catalunya per sempre mes.
 9. Icona del comentari de: Ok 3RC a novembre 23, 2022 | 01:24
  Ok 3RC novembre 23, 2022 | 01:24
  Tripartit amb tricorni, progres posats al dia. Abans deien allò de 80 anys sense corruptes, ara diuen 80 anys de guerra (i com diu la X 2 en guerra tot s’hi val) i extermini i que millor que protegits sota el tricorni.
 10. Icona del comentari de: alomogaver.cat a novembre 23, 2022 | 05:33
  alomogaver.cat novembre 23, 2022 | 05:33
  És un fet evident, que hi ha una imitació d'ER a JxCat. Amb líders i estils. Però ara com ara, ER. Es un pfroducte genèticament modificat per l'Estado. Ja estic veient a les municipals el lerrouxisme de ER amb el ninyo faltong d'ex-Sumate, atiant odi a Casas Regionales i tira catenarias (d'obediencia, regional-externo-patriota-gamberril) i per altra part: el Leridanismo i el Sant Feliuismo del Llobretatismo, mollerusismo demas regionalismos. Amb personatges com Marc Avaros o les Astrid's de torn amb els Voltes a + 3/24. Fa ja uns 9 mesos que el ninyo faltong d'ex-Sumate va dir que hi hauria una campanya bruta contra JxC. Doncs, com la profecia del Sr. Margallo, anunciant l'atemptat de la Rambla al mes d'agost, les dues han esdevingut certes. Alguns (afortunadament) parlen pels descosits. Però una cosa treu de polleguera a l'estat i el seu sucursalista Sanedrí ER És el Factor Puigdemont i Laura Borràs; Tries I Puigneró; Roig, Tremossa i Cuevillas; són: "La Diferencia" I Qui vol la còpia... Si tenim l'origina en Junt x Catalunya i al Consell per la Republica? Tenim, un brillant avenir si ens mantenim fidels amb els nostres ideals, en l'alliberacio d'espoliadors sense escrúpols i enemics de la Pàtria, nostra parla, hisenda, escola i sobretot, de Catalunya.
  117
  Icona de dislike al comentari de: alomogaver.cat a novembre 23, 2022 | 05:33 6
  Respon
 11. Icona del comentari de: Junqueras, EL DESTRUCTOR DE CATALUNYA INDEPENDENT a novembre 23, 2022 | 05:56
  Junqueras, EL DESTRUCTOR DE CATALUNYA INDEPENDENT novembre 23, 2022 | 05:56
  ERC PORQUERIA ESPAÑOLA. Junqueras es el NOU PRIMO DE RIVERA del s,XXI, un miserable botifler que esta a la politica per forrarse com un FERROVIAL, a base de destruir la NACIO CATALANA
  • Icona del comentari de: Traca a novembre 23, 2022 | 08:51
   Traca novembre 23, 2022 | 08:51
   155.ferrovial J.
  • Icona del comentari de: ERChorizos Junqueras y hermano SA a novembre 23, 2022 | 16:52
   ERChorizos Junqueras y hermano SA novembre 23, 2022 | 16:52
   Junqueras, PARA DE ROBAR, FERROVIAL I HERMANO LADRON
  • Icona del comentari de: Guaita! a novembre 23, 2022 | 20:00
   Guaita! novembre 23, 2022 | 20:00
   El Ñordo sonat que destrossa el català segueix emprenyant. Anims, a Catalunya tenim molts bons metges del cap...
 12. Icona del comentari de: A veure Alexander a novembre 23, 2022 | 06:46
  A veure Alexander novembre 23, 2022 | 06:46
  Seguint la seva lògica, el batxiller foll va vendre la independència de Catalunya en 8 segons abans de fugir deixant-ho tot i tothom enmerdat a canvi de... Un palauet a Waterloo? Una generosa pensió vitalicia que mai es va guanyar? No entrar a presó?... Com és que en 5 anys mai ha tingut oportunitat (o pebrots) de fer un article així? A canvi de què s'ha venut vostè als corruptes prUcessistes corruptgents? A canvi d'una feina en aquest pamflet elMónCorruptgent.Cot? Pot demostrar el que diu?
  • Icona del comentari de: A veure curt a novembre 23, 2022 | 08:36
   A veure curt novembre 23, 2022 | 08:36
   Seguint la seva lògica el gordo d’esquerres devot de Déu que forçava al president a convocar eleccions quan es va declarar la independència per no tirar-la endavant perquè ho tenia tot pactat amb la santamaria no deu tenir res a veure amb lo dels 8 segons ni en haver de marxar amagat ja que el seu company de viatge l’havia venut als espanyols. Com se’n diu d’això? Traició? Ser un FP? Tenir el cul llogat? Menys ser independentista, el que vulguis. Així ens va!
   • Icona del comentari de: Ho tenia tot pactat? a novembre 23, 2022 | 13:50
    Ho tenia tot pactat? novembre 23, 2022 | 13:50
    Per això va passar 5 anys a presó. Als mentiders i corruptgents sempre se'ls enxampa amb les mentides. Pots demostrar-ho? Jo si puc demostrar la covardia del batxiller qe ho deixa tot enmerdat abans de fugir...
    • Icona del comentari de: A veure curt a novembre 24, 2022 | 07:13
     A veure curt novembre 24, 2022 | 07:13
     5 anys a presó? Si no fa ni dos mesos es “commemorava” l’1-O ha estat 5 anys a presó? Carai, amb aquestes proves tan concloents estan jutjant a molta gent i els hi estan fotent la vida enlaire. El problema és que alguns van anar de llestos pactant amb el diable (la porky) i aquesta els va traïr que és el que millor sap fer. Llavors aconsegueixen que ens diguin, ja veurem si es compleix, que ens robaran 900 milions menys i molts “palmeros” surten defensant-ho com una victòria, els que cobren dels partits. Així ens va!
  • Icona del comentari de: Burro a novembre 23, 2022 | 11:47
   Burro novembre 23, 2022 | 11:47
   Puigdemont va renunciar a la paga d'expresident ja que ell va creure que era PRESIDENT, no ex. Que en sou de burros
   • Icona del comentari de: Resposta als del lliri a novembre 23, 2022 | 19:13
    Resposta als del lliri novembre 23, 2022 | 19:13
    Va renunciar a la paga d'ex, ja que la d'eurodiputat és moltíssim superior.
  • Icona del comentari de: Anna Maria Grataconys i Solei a novembre 23, 2022 | 13:57
   Anna Maria Grataconys i Solei novembre 23, 2022 | 13:57
   Quanta raó té voste, no se pas com s'atreveixen a contradir-lo sense cap argument mentres vostè ens dona dades comprobables. En fi, en aquest món hi ha de tot, sobretot gent sense gaires llums que creuen que la política és com la religió, un acte de fè fins al martiri.
 13. Icona del comentari de: F. Font a novembre 23, 2022 | 07:44
  F. Font novembre 23, 2022 | 07:44
  D'acord en tot. Els canvis legals sobre desordres públics agreujats no només van contra els exiliats... també contra tots nosaltres si en el futur vulguem manifestar-nos pacíficament, tal com hem fet sempre. És repugnant el cinisme i traïdoria dels dirigents d'ERC i la ceguesa dels seus militants.
  • Icona del comentari de: Independentista a novembre 23, 2022 | 08:28
   Independentista novembre 23, 2022 | 08:28
   Si, noi!. D'ara endevant res de manifestacions ni protestes. S'han acabat les manifestacións del 11 de setembre.
 14. Icona del comentari de: vendetta a novembre 23, 2022 | 08:06
  vendetta novembre 23, 2022 | 08:06
  no censureu ke sembleu ejpanyols
 15. Icona del comentari de: Valeri Mir a novembre 23, 2022 | 08:30
  Valeri Mir novembre 23, 2022 | 08:30
  En primer lloc, ERC no pot haver desertat de l'independentisme perquè, tifes vividors com són, no han estat mai independentistes, almenys en els últims quaranta anys, i no diguem els últims deu, com ara s'està demostrant. En segon lloc, fer passar el mediocre triler Puigdemont per un heroi, per una víctima patriota dissortada, forma part de l'habitual fantasia del periodista per continuar aferrat al ferro roent de la il.lusió d'independència. JuntsxCash, a qui tant defensa, farà la independència el dia que jo em faci ballarí de dansa clàssica en pista sobre gel al Sahara. Res. La volada dels articles d'aquest senyor ja fa anys que adquireix la mateixa alçada que la gallina vella del corral de la meva àvia, en pau descansi.
  • Icona del comentari de: Koko Thero a novembre 23, 2022 | 09:31
   Koko Thero novembre 23, 2022 | 09:31
   Si tant et molesten Junts i Puigdemont, es clar que els hem de votar
  • Icona del comentari de: El partit pres t’anul·la la comprensió lectora a novembre 23, 2022 | 10:22
   El partit pres t’anul·la la comprensió lectora novembre 23, 2022 | 10:22
   Doncs per mi a aquest article no li sobra ni una coma. No per abrandat deixa de ser un retrat fidel i honest del que aquests dies estem vivint a casa nostra.
 16. Icona del comentari de: Àcrata. a novembre 23, 2022 | 10:22
  Àcrata. novembre 23, 2022 | 10:22
  Mal que us pesi, la política és aixó.
 17. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 23, 2022 | 11:01
  Pere Llimonera i Citronell novembre 23, 2022 | 11:01
  ¿Puigdemont a canvi de Marta Rovira? ??? ... flipadas y conspiranoias de las que hay que alejarse cuanto antes... Aquí N0 hay mas que la intención firme de normalizar de una vez la situación social y política en todo el país, desde la Junquera hasta Tarifa, y alejar del poder político a toda clase de flipaos y de Sectas fantasiosas... ... Y vamos a empezar la tarea alegrando el día... ... "Saben aquel que diu?" ... ¿Qué le dice una separata supremata a otra? ... -te cambio mis tres 3Unicornios3 🦄🦄🦄 AZuLes por tu Unicornio Rosa... --N0, tía, solo 3, N0... por lo menos por 5, que Rosas N0 hay... -SÍ que hay... Hay muchos Unicornios Rosas, solo hay que ir a Itaca o a Narnia y cogerlos... --Pues, eso...
  • Icona del comentari de: Quitos a novembre 23, 2022 | 14:06
   Quitos novembre 23, 2022 | 14:06
   En resumen, lo d una una grande y libre impuesto por la fuerza.
   • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 24, 2022 | 11:02
    Pere Llimonera i Citronell novembre 24, 2022 | 11:02
    Claro, "Quitos", claro... porque los separatas suprematas inventa patrias y victimas de la abducción y el adoctrinamiento, N0 se han inventado una Catalunya Una, Grande y Libre, N0? ??? .... Si mal no recuerdo en los anteproyectos de Constitución Catalana que algunos "penjats" andaban haciendo, N0 se contemplaba precisamente que cualquiera pudiera secesionarse de una supuesta Cataluna independiente... Y muchos lideres separatas suprematas han señalado repetida y claramente que ellos no estaban por la labor de dejar que ningún grupo o área de Cataluyna se independizara de esta -algunos con escándalo tertuliano Televisivo incluido, para mas INRI-. Ni el Vall d'Aran, ni los Gitanos Catalanes, ni los Catalanes que prefieren seguir en España y se consideran españoles, ni los emigrantes musulmanes en sus fantasías de revivir Al-Andalus (otros que también se gastan un ramalazo fantasioso y psicodélico de cuidao), ni NaDie... O sea, N0 parece que en una hipotética Catalunya Estado fuera a ser diferente que en España o cualquier otro país Europeo... Ya sabes lo que dicen esos de : "...som una nació i que som un sol poble..." y "Una sola nació, un sol poble, una sola Llengua..." ... y ademas 'Ario-Nibelunga', a lo que dicen algunos... Pues, las penas tipificadas para solventar este asunto del que tratamos, y que cada Señor de la Guerra N0 se monte su propio Feudo -se llame como se llame el DeLiT0 en cada país-, en los países Democráticos de nuestro entorno, están castigados con tantos o mas años de Cárcel que en España, y si mal no recuerdo, en USA hasta se contempla la Pena Capital (al L0ro...)... El asunto es mucho mas fácil que todo eso... N0 hace falta darle vueltas, como siempre a las mismas sandeces y mamarachadas fantasiosas y psicodélicas... En un Estado de Derecho impera la Le; y el que se la salta, como propone a menudo los suprematas, se enfrenta a la punición que esté tipificada y santas-pascuas... Es lo que tienen la Democracia, la Justicia y la Ley, y el Estado de Derecho... En fin, que hablar es gratis, y escribir también... a algunos hasta les pagan por escribir cualquier cosa; pero las palabras hay que sustentarlas con verdad, razón, coraje, mayoría, realidad, Historia, etc. O sea ToD0 lo que N0 tienen el Movimiento y el Régimen separata supremata inventa patrias, y que por eso impostan y falsifican continuamente... "perdoneu, però Algú ho havia de dir!"... Apa, Siau!
  • Icona del comentari de: Amelia a novembre 23, 2022 | 14:36
   Amelia novembre 23, 2022 | 14:36
   😃😃😃 eres cachondo!
   • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 23, 2022 | 16:56
    Pere Llimonera i Citronell novembre 23, 2022 | 16:56
    Pues aquí va otro... "Saben aquel que diu?" ... ¿Qué le dice un separata supremata a otro? ... -te cambio 3 Unicornios 🦄🦄🦄 por tus Vacaciones en Crucero a Itaca 🌊 💦 ⛵ 🔱 🚢 ⚓ 💦 🌊 ...
    • Icona del comentari de: Amalia a novembre 24, 2022 | 09:13
     Amalia novembre 24, 2022 | 09:13
     🤣 ja jaja
  • Icona del comentari de: Jordi a novembre 23, 2022 | 19:35
   Jordi novembre 23, 2022 | 19:35
   Hostya tiu que t'has fumat?
 18. Icona del comentari de: Víctima de les seves decisions a novembre 23, 2022 | 13:48
  Víctima de les seves decisions novembre 23, 2022 | 13:48
  Puigdemont va dir que des de l'exterior es podia fer una tasca molt superior que no pas des de Catalunya, i s'ha demostrat que era una afirmació completament falsa, com gairebé totes les que ha anat fent. Viure una realitat virtual porta conseqüències negatives a diferents terminis.
 19. Icona del comentari de: Fabencio a novembre 23, 2022 | 14:13
  Fabencio novembre 23, 2022 | 14:13
  Buen resumen de los hechos en torno a la reforma de la sedición. La traición de ERC es evidente por mucho que lo nieguen. La tierra es redonda por mucho que repitas que es plana. La pregunta es hasta cuando vamos a soportar semejante ignominia? hasta donde soportaremos tanto cinismo?
 20. Icona del comentari de: Amelia a novembre 23, 2022 | 14:37
  Amelia novembre 23, 2022 | 14:37
  Me gustan mucho los unicornios
 21. Icona del comentari de: Lluís a novembre 23, 2022 | 16:59
  Lluís novembre 23, 2022 | 16:59
  Des que tenia 15 anys, en fa més de 40, que era votant d'ERC. La directiva actual, m'ha decebut, enrabiat, i fastiguejat tant, que ara mateix només espero que desaparegui, com ha desaparegut Ciutadans.
  • Icona del comentari de: Si noi, a novembre 23, 2022 | 19:58
   Si noi, novembre 23, 2022 | 19:58
   tu has votat tants cops ERC com la Ferrussola. Què ets la Marta?
 22. Icona del comentari de: terraqui contactat amb zetas, o grissos a novembre 23, 2022 | 17:48
  terraqui contactat amb zetas, o grissos novembre 23, 2022 | 17:48
  VES EN COMPTE VENDETTA no t'afusillem a tu i la teua familia un bon dia un grup de bons patriotes espanyols, i despres et penjem de la copa de un arbre, avisat estas vendetta, sabem la teua adreca.
  • Icona del comentari de: vendetta a novembre 24, 2022 | 08:36
   vendetta novembre 24, 2022 | 08:36
   et sobra llengua y et faltan pilotes
 23. Icona del comentari de: Jordi a novembre 23, 2022 | 17:58
  Jordi novembre 23, 2022 | 17:58
  Espanya Republicana, de bracet amb la togacràcia borbònica i contra els compatriotes exiliats. La traïció d'Espanya Republicana a la causa independentista és una tramudança política de 180º i una mesquinesa humana mai vista del règim de Vichy, del traïdor Pétain, ençà.
 24. Icona del comentari de: Precedent a novembre 23, 2022 | 18:26
  Precedent novembre 23, 2022 | 18:26
  Aragonés ja va llençar un globus sonda a favor de la llei de desordres agreujats quan 1 més abans de la mani de l'11 de setembre va dir que ell no hi anaria i que no s'hi havia d 'anar perquè l'Assemblea era crítica amb el govern. Ens va estranyar, oi? Doncs ja sabem què preparava i per què. ERC ens vol enganyar. Un insult.
 25. Icona del comentari de: SantiS a novembre 23, 2022 | 18:32
  SantiS novembre 23, 2022 | 18:32
  Les enquestes ja deixen entreveure que a les properes eleccions sortirà un govern del PSOE a Catalunya. I els socialistes solets amb més vots que la suma de ERC, Junts, CUP, PDCAT, el nou partidet de l'ANC + Vilaweb i esperem no tenir el sisé partidet. Ho podrem agraïr a la bona entesa entre partits indepes, en especial als seguidors de la més alta presidenta del Parlement que mai hem tingut. Aquesta penya està trencant Junts a fons, ja ho va fer amb el govern català i per defensar l'"honor" de la Borràs es poden fer tots l'hara-kiri tot peregrinant a Waterloo. Es el camí màgic a la independència.
  • Icona del comentari de: A LA GRANJA DE JUNQUERAS, ia, ia, ooooooh a novembre 24, 2022 | 07:53
   A LA GRANJA DE JUNQUERAS, ia, ia, ooooooh novembre 24, 2022 | 07:53
   Rateta de FERROVIAL.ERC.ESPAÑA, tenc gana? Que el nefast español JUNQUERAS et doni pinso a la GRANJA DE PORCS D'ERC.ESPAÑA.UNA
 26. Icona del comentari de: FAM a novembre 23, 2022 | 18:46
  FAM novembre 23, 2022 | 18:46
  A qui li pique que s'ho rasquii...perquè ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA ha tornat després de gairebé 90 anys i la gent comença a veure un partit com Deu mana... Aquest cop conseguirem fer la feina, que 'el caudillo' amb l'ajuda de molts catalans reaccionaris, van conseguir reventar amb la sublevació i el alçament militar... Una feina que no es altre que la de fer un país mes lliure i socialment mes just a on tothom pugi deesnvolupar les seva vida amb igualtat de condicions. seguim salut.
  • Icona del comentari de: Erc , robar als catalans com mai a novembre 24, 2022 | 05:15
   Erc , robar als catalans com mai novembre 24, 2022 | 05:15
   Erc es la flaueteta de les esquerres españoles, que li fan fer el que volen. SON ESCLAUS D'ESPAÑA, i esquilen als catalans com mai. Forrar al Junqueras es la feia que fan, els mokt lladres españols.
 27. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a novembre 23, 2022 | 19:12
  Doctor Strangelove novembre 23, 2022 | 19:12
  Set a zero, i seguim! Això és un equip! Doc.
  • Icona del comentari de: Jordi Romaguera a novembre 23, 2022 | 20:43
   Jordi Romaguera novembre 23, 2022 | 20:43
   Ecspanya 7 Catalunya 0. Bé, quan juguem els catalans ja en parlarem del resultat. I sense trampes.
 28. Icona del comentari de: Jordi Romaguera i Cubedo a novembre 23, 2022 | 20:40
  Jordi Romaguera i Cubedo novembre 23, 2022 | 20:40
  Extraordinari article, per dissort. No s´hagués hagut mai de pensar que un partit nacionalista català, que va esdevenir independentista, la seva direcció no solament ho abandona sinó que traeix la voluntat del poble català quan va guanyar el 1-O. D´exemples en tenim més que un foc no en cremaria. Però només cal veure tve3 quan veiem que passen anuncis del Gobierno d´Espanya, a més dient que ells són el millor país del món. Burla és poc. I hom va veient que essent majoria absoluta al Parlament no apliquen la solució del resultat del referèndum. Des del 2017, el PP, feia enrabiar molta població catalana per la seva actuació i quan ningú no diu res, "algú" no se li acut res més de blanquejar (quina paraula més lletja per dir que autoritzes els enemics de Catalunya a fer-los plausibles), doncs, a un altre Govern espanyol per tal que, des del punt de vista català, desmunta l´independentisme, (tal com va dir Aznar), però des del punt de vista espanyol, tenen carta blanca per reconduir la situació de cara als seus interessos estatals. I tal dit, tal fet, comença l´espanyolització en tots els àmbits des del judicial fins el polític, i la repressió continua sens parar, malgrat que de cara enfora sembla que tot sigui color de rosa. Enceten unes declaracions que semblen impensables si s´haguesin fet en temps franquistes. Rufián i Tardà no es tornen vermells quan firmen que en una possible independència el castellà hauria de continuar sent oficial en una Catalunya independent. Llavors, els que ens hem dedicat a la llengua tota una vida, ens podeu dir de què ha servit si, arribat el moment de fer-nos valer, encara hi ha qui diu que el franquisme ha de continuar, tot mantenint la imposició que va fer el criminal antidemòcrata. Aquests d´ER són demòcrates, i volen continuar atacant el català? Perquè ja us ho dic ara, no pots ajudar una persona de cara a la galeria i quan no et veu ningú, tornar-la a enfonsar! En què quedem? I només falta una taula de diàleg que el P. Sanchez ha dit que parlarà de tot menys de la independència de Catalunya. LLavors quina taula és aquesta? Heu vist que els escocesos tinguin cap taula? Els anglesos han dit que no. Doncs ells han dit que buscaran una altra via. Sempre és el mateix: l´opressor mai no reconeix que oprimeix. I l´oprimit li pertoca de deixar de ser-ho. Ara, mai no ens haguéssim pensat aquesta jugada tan roïna i traïdora que passarà a la història del nostre poble com a persones mercenàries de Catalunya. Per quatre rals fan unes paus en què renuncien a la independència de Catalunya, en no aplicar el resultat del referèndum. I han passat 5 anys i continuen com a majoria. Només espero que els catalans quan tinguem la mínima oportunitat de ser lliures no ens ho pensem més i tirem endavant. Si no, deixem-ho estar perquè el pitjor de tot és fer el ridícul. O som o no som.
 29. Icona del comentari de: Tap a novembre 23, 2022 | 22:47
  Tap novembre 23, 2022 | 22:47
  Cal anar als anys 70 i durant els anys de la Transició per copsar que els independentistes i els qui ens negàvem a parlar en Espanyol (en Xirinacs mai va parlar Espanyol al judici a Madrid ni a la presó) érem una minoria. Qualsevulla Nació amb autoestima i dignitat tindria estàtues a la memòria del gran patriota Lluís Maria Xirinacs. Mai es va vendre com tots els qui es vengueren per càrrecs i sous i continuen fent-ho. No només estàtues sinó noms d'avingudes i places a cada vila i ciutat de Catalunya. Però quan una Nació (part d'ella) renuncia a la seva llengua, vota els Traïdors i es deixa apallissar, humiliar i robar pels Ocupants Espanyols sense fer-hi res, aleshores malhauradament té el que es mereix: ERC, en Junqueras, la Rovira, en Torrent, etc i la resta de JXCAT i la CUP.
 30. Icona del comentari de: Tap a novembre 23, 2022 | 22:59
  Tap novembre 23, 2022 | 22:59
  Per comprendre CAT només cal llegir l'article d'en Roig (https://www.parlemclar.cat/corruptissima-republica-plurimae-leges/#more-926) que sempre fa riure per no pas plorar.
 31. Icona del comentari de: Jordi (Català i Suís) a novembre 24, 2022 | 02:53
  Jordi (Català i Suís) novembre 24, 2022 | 02:53
  ERC fa anys que es va vendre per tenir l'hegemonia a la Colònia Espanyola que ells en diuen Catalunya. El 2003 es retrataren i després quan feren president en Montilla (un paio que ni és Català ni ho vol ser perquè simplement MAI ha après la llengua), antic del PTE que es presentà amb ERC a les eleccions del juny del 1977, aleshores la cosa ja descarrilà completament. Però JXCAT i la CUP no són pas millor. El rescat d'ostatges (en Josep Costa dixit) funciona també per a JXCAT i la CUP. I cal afegir-hi també una majoria de Catalans (mal anomenats catalanoparlants) que han renuciat a llur llengua i quan la parlen es caguen en ella. Només cal veure les enquestes. Tot plegat reflecteix la misèria de totes les elits ja a finals dels 70 que per pànic als Colons Espanyols, renunciaren a la llengua com ho prova la nul.la immersió lingüística i l'ús de l'Espanyol generalitzat de part del Govern de Vichy.... perdó ... de la Generalitat.
 32. Icona del comentari de: revel a novembre 24, 2022 | 10:00
  revel novembre 24, 2022 | 10:00
  Malgastem temps i energies seguint el joc del polítiqueig. Que no ho sabeu que si hi ha algun polític íntegre, deixarà de ser-ho? Independentistes, desescarxofem-nos dels sofàs, organitzem-nos i actuem. Només el poble pot forçar la independència.
 33. Icona del comentari de: terraqui contactat amb zetas, o grissos a novembre 24, 2022 | 17:45
  terraqui contactat amb zetas, o grissos novembre 24, 2022 | 17:45
  tu creus vendetta no temptis a la sort,
 34. Icona del comentari de: gerente tomas johanssen psiquiatra friburgo a novembre 24, 2022 | 18:08
  gerente tomas johanssen psiquiatra friburgo novembre 24, 2022 | 18:08
  suis pren-te la pastilleta i al llit que es novembre i a suissa fa molt fred, i al teu cervell ja senill aquest fred encara el deixa, mes desert, al llit, jordi suis, firmat gerente del hospital psiquiatric del canto de friburgo tomas johanssen rull, si de segon soc catala i espanyol per la meua mare esclar hahahahahahahaha.
 35. Icona del comentari de: Lola a novembre 25, 2022 | 01:25
  Lola novembre 25, 2022 | 01:25
  Erc fa fàstic i qui no se'n hagi enterat és tant burrot com ells!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa