El ministre de l’Interior s’ha vist obligat a comparèixer per anunciar una pujada important dels sous de la Guàrdia Civil i el CNP després de cessar el cap de la Comandància de Madrid, Diego Pérez de los Cobos. És a dir, un ministre d’una suposada democràcia occidental ha d’assegurar-se, amb diners, la fidelitat dels cossos i forces de l’Estat. No només això, Grande Marlaska ha hagut de mentir davant de l’opinió pública per intentar fer veure que aquest daltabaix és, simplement, una “renovació dels equips” d’aquests cossos armats.

Diego López de los Cobos va ser el responsable del desplegament policial a Catalunya contra el referèndum de l’1-O. Ell va ordenar una repressió brutal, que va defensar posteriorment davant del Tribunal Suprem, mentint cínicament sobre l’actitud dels votants, als que va atribuir reiteradament una actitud violenta per justificar l’agressivitat dels seus agents. És un home de claveguera, provinent de l’extrema dreta.

Però la mentida i la brutalitat ha anat més enllà de la lluita contra l’independentisme català. Pérez de los Cobos, processat -i absolt- per tortures s’ha regirat contra l’exjutge Marlaska, condemnat pel Tribunal d’Estrasburg per negar-se a investigar tortures a detinguts del País Basc. Les rates es mosseguen per dominar la claveguera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa