El nou president del Parlament Europeu ha hagut de rendir-se a l’evidència i ha anunciat que es redactarà “una llei electoral comuna” i que l’Eurocambra “està preparada” per aplicar la sentència sobre el cas d’Oriol Junqueras. David Sassoli no tenia altra opció, perquè si qualsevol estat pot demanar el requisit que li sembli perquè un electe adquireixi la condició de diputat, aleshores és que la ciutadania europea no existeix. I si això és així, què fan tots aquests edificis plens de gent a Brussel·les? És més, per quina raó hi ha d’haver un Europarlament amb president i tot?

 

Les pròximes setmanes seran decisives per comprovar quina serà l’orientació i el desenllaç de les batalles jurídiques internacionals que ha protagonitzat l’exili català. Per ara, els indicadors són optimistes i hi ha motius per pensar que l’Estat espanyol pot patir unes quantes derrotes consecutives que deixarien el sistema judicial espanyol anivellat al de Turquia. Si fracassa la tercera onada d’euroordres i Carles Puigdemont adquireix immunitat parlamentària el tauler de joc patirà una sotragada espectacular.

 

Si tot això es confirma, aquesta vegada seran els sistemes judicials europeus els que contribuiran a desestabilitzar, encara més, l’equilibri precari del règim espanyol. Les alertes estan a punt de sonar.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa