El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Que les nenes es preparin per treballar
  • CA

Cada cop enganyen a menys gent. Fins el punt que la cassolada contra Felip VIè per primera vegada s’ha expandit a Espanya i -el que és encara més significatiu- els grans mitjans de comunicació de Madrid n’han informat. Sis minuts de buidor, de solidaritat impostada, d’hipocresia insultant que li serviran per prendre-li el pèl ja només als més incauts. Els Borbons han deixat de ser el parapet perfecte rere el qual s’amagava un règim extractiu i corrupte; ara comencen a ser un llast per a tothom.

Ho tenen complicat perquè el nacionalisme espanyol està políticament superpoblat. Havent-hi Vox l’espanyolisme violent ja es pot votar a les urnes i, fins i tot, aquesta opció pot plantejar-se governar les institucions de la mà del PP. Felip VIè regna amb el suport del vèrtex de la casta i, amb la dosi de corrupció corresponent, és vulnerable dins d’una societat -i em refereixo a l’espanyola- que s’acosta a l’abisme econòmic.

No entendran res, mai una monarquia s’adona del què passa fins l’endemà de caure. Dos anys després d’aquell 3 d’octubre l’independentisme continua dempeus; és la monarquia qui trontolla. Que les nenes es preparin; hauran de treballar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa