Increïblement, la decisió de la Casa Reial espanyola sobre el destí de l’assignació a l’emèrit (161.034 euros) és quedar-se-la igualment. En realitat, només li canvien l’epígraf i ara passen a ser “fons de contingència” de lliure disposició de Felip VI, que podrà fer amb aquests diners el que li doni la gana. Evidentment, aquesta quantitat és irrellevant per a la família Borbó, que disposa de fons opacs repartits per tot el món, però la voluntat és ben significativa i indica, de forma clara, quina és l’alçada moral de la família. Enmig d’una pandèmia que ha generat una terrible crisi social, ells continuen apropiant-se del que consideren seu. I serà així mentre se’ls permeti, queda clar.

Tant se val, perquè aquests dies s’han publicat els tres viatges de noces dels fills de Joan Carles de Borbó i en tots els casos les despeses han estat fabuloses, més pròpies de magnats internacionals que d’una monarquia europea que, suposadament, modera les despeses que causa al contribuent. Tot plegat deixa clar que la família ha explotat al màxim les martingales financeres que permet la impunitat absoluta i que pensen continuar fent-ho, segurs de la protecció que els confereix l’Estat.

Aquest desvergonyiment ha impulsat la parella reial començar un tour pel seu regne, que els portarà a Catalunya el mes que ve. Una oportunitat per redreçar, ni que sigui per un dia, la unitat de l’independentisme, un moviment hegemònic, però a qui li queden pocs objectius per ser lluitats unànimenent. La societat catalana té massa problemes com per estar contemplant -i mantenint- una família de comissionistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa