El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘El debat inacabat fins que parlin les urnes’, el llibre confinat de Pau Miserachs
  • CA

Pau Miserachs ha publicat el llibre titulat El debat inacabat fins que parlin les urnes, que ve a fer una anàlisi de la regressió de la política espanyola i la dificultat dels catalans per tirar endavant la República. El llibre explica els problemes “d’un Estat autoritari que nega el reconeixement del dret a l’autodeterminació de les minories nacionals i no admet que existeixen drets més enllà de la Constitució del 78″ i esdevé “una defensa de la democràcia en tots els seus aspectes i variants, donant preferència a escoltar la opinió del poble i superar les polítiques decadents”.

Miserachs considera que per tal de solucionar el conflicte entre Catalunya i Espanya és imprescindible “respectar la dignitat del poble català, a més dels components nacionals de llengua i cultura”. “Partim d’una Transició no rupturista que va permetre la supervivència oculta del règim de la dictadura, convertint la democràcia en una pres de pel per salvar els interessos de les oligarquies i el poder financer”, sosté.

En aquest llibre, que és el quinzè que publica l’autor, es carrega contra el fet que “els partits partidaris del monopoli del poder ens volen fer tornar a la dictadura torpedinant el funcionament democràtic“. Miserachs titlla la Constitució espanyola de “mur aixecat” contra “les llibertats, els drets de les minories nacionals, la justícia social, la dissidència i facilitant l’aparició i desenvolupament del radicalisme no democràtic”; i considera que l’Estat espanyol és conflictiu per Catalunya perquè  “amb els criteris de l’Espanya castellana no accepta la diferència ni la diversitat, ni la dignitat dels pobles no castellans”.

El Pròleg és de Jordi Domingo.

CLICA AQUÍ PER A MÉS INFO

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa