El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Zelenski fa una crida al boicot internacional de les exportacions russes
  • CA

El president d’Ucraïna, Volodimir Zelenski ha demanat a la comunitat internacional que boicotegi les exportacions russes. En un missatge de vídeo difós a través de les xarxes socials, el president d’Ucraïna ha afirmat que si Rússia no vol “complir amb normes civilitzades” tampoc hauria de rebre “béns i serveis de la civilització”. A més, també ha afegit que els països occidentals haurien d’enviar avions de combat si no volen assegurar l’espai aèri ells mateixos. “Heu de ser morals, tots, els estats i les empreses”, ha reivindicat.

Zelenski ha explicat aquest dilluns que el seu país s’enforna a un dels confictes més forts dels últims 80 anys a Europa. En aquest sentit, el president d’Ucraïna ha insistit en la participació del món en el conflicte i ha demanat l’aturada de les relacions de compravenda amb Rússia, a causa de la seva “agressió constant” al seu país veí. “Quan algú perd el cap hem de perdre la por i oblidar el comerç”, ha afirmat Zelenski sense adreçar-se a cap país en concret.

El Regne Unit estudia prohibir el petroli rus

En relació a les declaracions del president ucraïnès, Boris Johnson, primer ministre del Regne Unit ha assegurat aquest dilluns que la proposta de prohibir el petroli rus està “molt sobre la taula”, després que el secretari d’estat dels Estats Units, Antony Blinken, digués des de Moldàvia que el boicot s’està tractant en “converses molt actives” amb els països europeus.

No crec que Blinken estigués equivocat en el sentit que tots estem junts en el fet de moure’ns molt ràpid i veient que una cosa que fa potser tres o quatre setmanes no haguéssim pensat ara està molt sobre la taula”, ha dit Johnson en una roda de premsa. D’aquesta manera, el país del Brèxit podria sumar-se a la decisió de l’Unió Europea i els Estats Units i vetar el petroli de Rússia, en una acte, diu, “en defensa del poble ucraïnès”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa