La Xina i els EUA signen un acord històric per reduir la contaminació

Els governs dels Estats Units i la Xina han signat un acord per reforçar la seva cooperació en l’acció climàtica i retallar les emissions de gasos contaminants abans de l’any 2030. L’anunci d’aquest compromís per part dels dos països s’ha dut a terme des de la Conferència Mundial del Clima (COP 26) que s’està celebrant a Glasgow. La notícia és tan sorprenent com positiva si tenim en compte que aquests dos estats són els més contaminants del món.

El Departament d’Estat dels Estats Units i el Ministeri de Medi Ambient de la Xina han fet oficial l’acord aquest dimecres. Tots dos governs asseguren que “duran a terme esforços individuals i col·lectius per accelerar la transició a una economia global sostenible en aquest moment tan crític”. Ambdós estats s’han compromès a actuar per complir els objectius de l’Acord de París i que la temperatura global no augmenti més d’1.5 graus centígrads durant aquest segle.

Els governs de la Xina i els Estats Units reconeixen que “existeixen escletxes significatives entre les seves promeses i les polítiques nacionals vigents a aquests països sobre la reducció d’emissions“. Ambdós països posen de manifest la importància de “tancar aquesta bretxa com abans millor a través d’esforços intensos”.

El secretari general de l’ONU, António Guterres, ha celebrat aquesta notícia a través del seu perfil de Twitter: “Dono la benvinguda a l’acord d’avui entre la Xina i els Estats Units per treballar junts per prendre més ambició en acció climàtica aquesta dècada”. A més, Guterres ha qualificat aquest acord de “pas important” i assegura que “afrontar la crisi climàtica requereix col·laboració i solidaritat internacional”. A més, el representant dels Estats Units a la Conferència Mundial del Clima, John Kerry, ha definit aquesta notícia com a un “nou pas “en la lluita contra l’emergència climàtica.

Comentaris

    ciutadà Novembre 11, 2021 | 05:57
    Que, naturalment, ni l'un ni l'altre complirà.
    Anònim Novembre 24, 2021 | 16:08
    I després la màfia americana tira coets cap amunt" com que no contamina això" i després una persona sense recursos no podria entrar a Barcelona per anar a treballar, ja que no es pot canvia el cotxe perquè no té recursos i el seu cotxe és mas vell. Que seus veu massa el plumedo mafiosa xusma que sou una xusma.

Nou comentari