Ursula von der Leyen dona negatiu per covid-19 i només restarà aïllada fins dimarts a la nit

La presidenta de la CE va estar en contacte dimarts passat amb un positiu per coronavirus

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha donat negatiu en covid-19 en l’última prova PCR que s’ha fet aquest dilluns. Von der Leyen estarà en aïllament fins dimarts al vespre, “com marquen les regulacions”, segons ha explicat ella mateixa en un missatge a Twitter. La presidenta de la CE va estar en contacte amb un positiu en coronavirus dimarts passat, durant un viatge a Portugal, i aquest dilluns ha anunciat que començava un aïllament després d’haver-ne estat informada. Dijous, abans de participar en una cimera de caps d’estat i de govern de la UE, es va fer una prova PCR i va donar negatiu. Aquest dilluns s’ha fet una segona prova que també ha donat negatiu.

De manera preventiva, Von der Leyen i el seu gabinet es fan dos tests cada setmana, dilluns i dijous, segons ha informat un portaveu de la Comissió Europea. L’executiu europeu ha defensat que la reunió a Portugal es va fer seguint les mesures de seguretat per la covid-19. “La presidenta respecta les normes”, ha assegurat el portaveu.

L’eurocomissària d’Educació, Mariya Gabriel, també està en quarantena aquest dilluns després que un membre del seu equip donés positiu en covid-19. “Em sento bé i no tinc símptomes”, ha assegurat Gabriel, que està a l’espera de saber el resultat de la prova PCR.

La Comissió Europea ha confirmat aquest dilluns que 159 funcionaris han donat positiu en covid-19 fins ara.

Nou comentari