Els talibans celebren “la independència total” d’Afganistan després de la sortida dels EUA

Els nord-americans van marxar de Kabul aquest dilluns a la nit

Els talibans han proclamat aquest dimarts la “independència total” d’Afganistan després de la sortida del territori dels Estats Units. L’últim avió nord-americà va sortir aquest dilluns de Kabul, i d’aquesta manera va posar fi a l’evacuació de civils i tropes que encara estaven al país i la presència militar des de feia 20 anys. “L’últim avió dels ocupants nord-americans s’ha retirat de l’aeroport de Kabul i el nostre país ha obtingut la seva total independència. Lloança i gratitud a Déu”, ha celebrat el portaveu dels talibans, Zabihulà Muyahid.

Després de la sortida de l’últim avió militar dels Estats Units, els insurgents han sortit als carrers de la capital afganesa a disparar a l’aire per mostrar la seva “alegria” per la retirada, segons ha relatat Muyahid i es pot veure a diversos vídeos que circulen a les xarxes socials. El portaveu dels talibans per a qüestions internacionals, Suhail Shahin, ha aplaudit també la sortida dels americans i ha incidit que així el país ha obtingut “plena independència”.

“Felicitacions a tots els fills de la pàtria i a l’estimat poble mujahid. Avui totes les forces estrangeres han deixat la nostra terra pura. Felicitacions a la nostra honorable gent” Li demanem a Déu que ens concedeixi èxit per construir junts el nostre país”, ha expressat, per la seva part, el portaveu de l’oficina política dels talibans a Doha, Mohamad Naim. L’últim avió militar nord-americà ha sortit de Kabul just abans que acabés el termini establert pel president dels Estats Units, Joe Biden, per a la retirada del país el 31 d’agost. L’avió va sortir a les 23:19 (hora local).

Comentaris

    ciutadà 31/08/2021 3:04 pm
    Vietnam i Afganistan:. Orient 2.-. USA -0.

Nou comentari