El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Set morts a prop de l’aeroport de Kabul durant els intents dels afganesos d’abandonar el país
  • CA

Almenys set persones han mort en les últimes hores a prop de l’aeroport de la capital de l’Afganistan, Kabul, enmig dels intents de la població afganesa d’abandonar el país després de la conquesta dels talibans, segons ha confirmat aquest diumenge el Ministeri de Defensa britànic. “Les condicions sobre el terreny continuen sent extremadament difícils, però estem fent tot el possible per a gestionar la situació de la forma més segura possible”, ha afegit el Ministeri en un comunicat recollit per Sky News. El Ministeri de Defensa no proporciona més informació sobre les circumstàncies d’aquestes defuncions.

L’Ambaixada dels Estats Units a l’Afganistan va aconsellar aquest passat dissabte als ciutadans estatunidencs que evitessin viatjar a l’aeroport degut a “possibles amenaces a la seguretat”. Aquest dia, milers de persones van intentar una nova entrada en l’aeroport, espantades pels trets que s’estaven escoltant de manera constant als voltants de la instal·lació.

Testimonis de la cadena britànica Sky News van parlar d’una situació especialment crítica, en el que es tracta d'”el pitjor dia fins ara” des que van començar les evacuacions. Fonts de la cadena van confirmar en aquest moment que molts dels afganesos que esperaven als voltants ja estan rebent atenció mèdica i que els trets dels voltants eren obra de les forces militars que estaven buidant la zona per a “alleujar la pressió en el front”.

El dimecres, 17 persones van resultar ferides en una estampida en una de les entrades de l’aeroport i el dilluns van morir almenys cinc persones en irrompre en les pistes d’aterratge per a intentar escapar com fos del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa